Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατά των ελληνικών εξετάσεων PISA η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

PISA
09 Μαΐου 2023 / 09:32

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς καμία διάκριση. Καλούμε τους γονείς να μην επιτρέψουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε αυτές τις εξετάσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 10/5/23 θα διεξαχθούν σε εθνικό επίπεδο οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές της Στ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου, η επονομαζόμενη και ελληνική PISA. Οι εξετάσεις θα αφορούν στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών και έχουν επιλεγεί 6.000 μαθητές σε όλη τη χώρα από 300 Δημοτικά και 300 Γυμνάσια. Στην Κέρκυρα έχουν επιλεγεί τα Δημοτικά σχολεία: 1ο Κέρκυρας και Αγίου Μάρκου, καθώς και τα Γυμνάσια Καρουσάδων και Αγρού.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο πλαίσιο της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων έρχεται να «κουμπώσουν» οι εξετάσεις αυτές που σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, σε σχολεία με καλό βαθμό για λίγους και εκλεκτούς που σε αυτά θα πηγαίνουν τα παιδιά των εχόντων και σε σχολεία με μικρό βαθμό στα οποία θα πηγαίνουν τα παιδιά κάθε λαϊκής οικογένειας. Αυτό το ταξικό σχολείο ονειρεύονται και βάζουν το τυράκι στη φάκα για να μας πουν ότι οι γονείς θα είναι «ελεύθεροι» να επιλέγουν σχολείο για τα παιδιά τους.

Εμείς οι γονείς υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, το σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς καμία διάκριση, υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων να ενημερώσουν τους γονείς και να μην επιτρέψουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε αυτές τις εξετάσεις. Δεν είναι υποχρεωτικές για κανέναν μαθητή και ο γονέας έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να συμμετάσχει το παιδί του σε αυτές. Δεν έχει καμία συνέπεια για τα παιδιά. Τουλάχιστον ας «σπάσουμε» τις εξετάσεις αυτές στην πράξη!

Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας που θα συμμετέχουν στην στάση εργασίας την ημέρα και ώρα εξετάσεων που κήρυξαν τα σωματεία τους, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, και την τρομοκρατία που δέχονται με αγωγή τους, με σημερινή απόφαση από το υπουργείο παιδείας

Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά, θα τους βοηθά να συγκροτήσουν την προσωπικότητά τους, θα τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. Να σπουδάζουν όσοι το επιθυμούν, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους.

Θέλουμε ένα σχολείο με μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι περαστικούς, με παράλληλη στήριξη, με τμήματα ένταξης και όλα αυτά από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
 
 
Κέρκυρα 8/5/2023