Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Ψηφιακός αποκλεισμός για την Κέρκυρα

Δημήτρης Μπιάγκης
05 Μαΐου 2023 / 18:16

Αρκετές περιοχές δεν έχουν καν πρόσβαση στο διαδίκτυο, την ώρα που η περιοχή μας έχει ήδη αρχίσει να δέχεται τους πρώτους επισκέπτες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Για μια ακόμα μια φορά η Κέρκυρα αποδεικνύεται ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του κράτους, παρότι αποτελεί έναν νομό από 110.000 μόνιμους κατοίκους και δέχεται περισσότερα από 2.000.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Την εποχή της πολυδιαφημιζόμενης ψηφιακής διακυβέρνησης, την εποχή της κοινωνίας της πληροφορίας και της ηλεκτρονικής επανάστασης των ευρυζωνικών δικτύων οι πολίτες και οι επισκέπτες της Κέρκυρας απολαμβάνουν υπηρεσίες διασύνδεσης με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 24mbps, όταν άλλες περιοχές της χώρας απολαμβάνουν ταχύτητες που φτάνουν ακόμα και τα 100 mbps.
 
Και όλα αυτά την στιγμή που αρκετές περιοχές της Κερκύρας δεν έχουν καν πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου, αφού εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένες ως «λευκές περιοχές», την  ώρα που η περιοχή μας έχει ήδη αρχίσει να δέχεται τους πρώτους επισκέπτες.

Το θέμα αναδείξαμε με ερώτησή μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον Σεπτέμβριο του 2021, χωρίς να λάβουμε ουσιαστικές απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης.

Η Κέρκυρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει στο περιθώριο. Η Κέρκυρα της πρωτοπορίας έχει καταστεί ουραγός από το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη.
ΞΕΡΟΥΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ, να ξαναφέρουμε την ΚΕΡΚΥΡΑ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

Δημήτρης Μπιάγκης
Υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ