Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κέρκυρα

Διαπόντια
12 Ιανουαρίου 2017 / 15:49

ΑΘΗΝΑ. Τα αυξημένα προβλήματα της ακτοπλοϊκής Σύνδεσης των Διαποντίων με την Κέρκυρα συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό συζήτησαν οι Αντιδήμαρχοι Διαποντίων Νησιών, Ανδρέας Γουλής, Θεόδωρος Λουκανάρης και Νόνη Μάστορα, παρουσία των δύο βουλευτών Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη και Κώστα Παυλίδη.
Από τον Υπουργό  υπήρξαν οι δεσμεύσεις ότι στο άμεσο  μέλλον θα  τροποποιηθούν οι όροι της προκήρυξης τόσο στη γραμμή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κέρκυρας – Διαπόντια Νησιά, όσο και στη γραμμή του Αγίου Στεφάνου με τα Διαπόντια, ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός για να εξυπηρετηθούν τα Διαπόντια  Νησιά με  μεγαλύτερα και ταχύτερα πλοία.
 
Επίσης ο Υπουργός δεσμεύτηκε να αυξηθούν  τα δρομολόγια  από τον Άγιο Στέφανο προς τα Νησιά ενώ θα υπάρξει νομοθετική  ρύθμιση για το κόστος μεταφοράς υλικών.
 
Ακόμη συζητήθηκε  το ζήτημα της αναβάθμισης  του λιμανιού του Αγίου Στεφάνου με πιθανή δυνατότητα  χρηματοδότησης  της μελέτης  από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
 
Τέλος συζητήθηκε το θέμα της αφαλάτωσης για το Μαθράκι, με διερεύνηση της δυνατότητας  τοποθέτησης  κινητής μονάδας αφαλάτωσης στο νησί.
 
Για τα δύο τελευταία θέματα δεν  υπήρξε δέσμευση καθώς απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση.