Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Κλείδωσε» ο Γιώργος Καλούδης στο ψηφοδέλτιο Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Καλούδης
28 Απριλίου 2023 / 12:37
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η υποψηφιότητά του οριστικοποιήθηκε και θα ανακοινωθεί και επισήμως σήμερα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκλεισε η εκκρεμότητα της μιας και μοναδικής ανοιχτής θέσης στο ψηφοδέλτιο Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου.
Η υποψηφιότητά του «έπαιζε» εδώ και καιρό, όπως είχε δημοσιεύσει και σε ρεπορτάζ της η "Ε", μετά από απευθείας επαφές που υπήρξαν μεταξύ του ιδίου και της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, το κόμμα, με την ανακοίνωση των υποψηφίων του την 9η Απριλίου, άφησε περίπου 40 εκκρεμότητες σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και μία θέση της Κέρκυρας. 

Ασφαλείς πληροφορίες της "Ε" αναφέρουν ότι το όνομά του οριστικοποιήθηκε και θα ανακοινωθεί και επισήμως το μεσημέρι, μαζί με τα υπόλοιπα ονόματα που εκκρεμούσαν σε άλλους νομούς, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ως εκ τούτου το ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας θα απαρτίζεται από τους εξής:

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
Γονίδη Δραζίνου Μαρία
Καλούδης Γιώργος
Παγκράτη Ελένη - Δωροθέα
Πανδή Νικολέττα 

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Με τα σημερινά δεδομένα, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν προβλέπεται να εκδηλώσει κάποια αντίδραση.

Όπως λέει στην "Ε" ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρήστος Μωραΐτης, οι ενστάσεις που είχαν εκφραστεί προ δύο μηνών, δεν αφορούσαν το πρόσωπο του υποψηφίου αλλά την τυπική διαδικασία της επιλογής του και την παράκαμψη της τοπικής οργάνωσης.

«Μπροστά μας έχουμε τις Εθνικές Εκλογές και θα συνεχίσουμε ενωμένοι και ομογενοποιημένοι, με στόχο να είμαστε πρώτο κόμμα για να έρθει η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.
Δεν θέλω να προκαταλάβω τις απόψεις των μελών της Ν. Ε., αλλά εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει θέμα»
επισημαίνει στην "Ε" ο Χρήστος Μωραΐτης.  

Τι δήλωσε η Γιώργος Καλούδης
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.