Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημ. Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας

Λαϊκή Συσπείρωση
21 Απριλίου 2023 / 10:43

«Δυστυχώς ο πρόεδρος δεν ενέταξε το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Ως εκ τούτου θα το θέσουμε προ ημερήσιας διάταξης»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόρειας Κέρκυρας, για το θέμα το οποίο έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο του Δ. Σ.  να συζητηθεί στη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου:

Σας ενημερώνουμε ότι το θέμα “Λήψη απόφασης για εκκρεμή ζητήματα” είχε αποσταλεί εγκαίρως στον πρόεδρο και εμπεριέχει σοβαρές εκκρεμότητες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Δυστυχώς ο πρόεδρος δεν το ενέταξε στην ημερήσια διάταξη.  Ως εκ τούτου θα το θέσουμε προ ημερήσιας διάταξης. Η εισήγησή μας έχει ως εξής:
 
Α. ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Είναι γνωστή σε όλους η απαράδεκτη παράγκα που έχει βαπτιστεί από τη δημοτική αρχή ως υπηρεσίας καθαριότητας. Πρόκειται για μια κατασκευή από λαμαρίνες χωρίς αποδυτήρια και μπάνια που δεν έχει βασικά στοιχεία υγιεινής, πολιτισμού και νομιμότητας. Είναι μια απίστευτη ντροπή. Ως «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έχουμε φέρει πολλές φορές το θέμα στο ΔΣ. Με εισήγησή μας μάλιστα ψηφίστηκε το 2020 η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας καθαριότητας. Ωστόσο η δημοτική αρχή δεν την υλοποιεί.

Εισηγούμαστε την άμεση (μέχρι 31 Μαίου) μετεγκατάσταση της υπηρεσίας καθαριότητας σε χώρο που να πληροί τις προυποθέσεις και εαν δεν υπάρχει τέτοιος την ενοικίαση για αυτό το σκοπό.

Β. ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ “ΣΑΟΥΛΙ”

Στην περιοχή “ΣΑΟΥΛΙ” σε οικογενειακή ιδιοκτησία του κ. Δημάρχου έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια που την επεκτείνουν σημαντικά σε βάρος του παραλιακού δρόμου της Αχαράβης. Με αυτό τον τρόπο στένεψε ένας ασφαλτιστρωμένος από δεκαετίες δρόμος. Πρόκειται για μία ενέργεια αυθαίρετη (παραβιάζει αποφάσεις του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου), δεοντολογικά ανεπίτρεπτη και εγκληματική (πριν λίγους μήνες η πυροσβεστική σε φωτιά δεν μπόρεσε να επιχειρήσει από τον δρόμο). Πρόσφατα κάτοικοι έστειλαν εξώδικο σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους ζητώντας την αποκατάσταση του δρόμου.

Εισηγούμαστε την άμεση αποκατάσταση του δρόμου στην περιοχή “Σαούλι” από τις υπηρεσίες του δήμου με την αφαίρεση όλων των κατασκευών που τον στενεύουν.

Γ. ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ  ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΙΔΑΡΙΟΥ

Στην περιοχή του Σιδαρίου “Μεγάλη Παραλία” ο δρόμος είναι σε τραγική κατάσταση. Αυτό συμβαίνει  μάλιστα ενώ η τουριστική σεζόν έχει αρχίσει και στην περιοχή υπάρχουν ήδη επισκέπτες. Η επισυναπτόμενη φωτογραφία είναι δηλωτική της ποιότητας της φιλοξενίας που έχει εξασφαλίσει σε αυτούς η δημοτική αρχή. Το θέμα δεν είναι σημερινό και δεν είναι άγνωστο στη δημοτική αρχή.  Παρόλα αυτά δεν έχει κάνει τίποτα.

Εισηγούμαστε την άμεση παρέμβαση στον δρόμο της “Μεγάλης Παραλίας” Σιδαρίου με την πραγματοποίηση τσιμεντόστρωσης και την αποκατάσταση των σκαρών.

Δ. ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Το Σεπτέμβριο του 2021 το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων εργάστηκε για ένα μήνα σε καθεστώς “μαύρης εργασίας”. Με ευθύνη της δημοτικής αρχής δούλευε χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστο και δεν πληρώθηκε. Το θέμα το είχε φέρει τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο η “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” και στη βουλή το ΚΚΕ. Η δημοτική αρχή είχε διαβεβαιώσει ότι θα βρει τρόπο να πληρωθούν οι καθαρίστριες. Όμως έχουν περάσει περίπου 2 χρόνια αλλά το προσωπικό καθαριότητας δεν έχει πάρει ακόμα τα χρήματά του.  Την ίδια στιγμή βεβαίως δίνονται από τη δημοτική αρχή εκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους για μεταφορά απορριμάτων.
Εισηγούμαστε την άμεση καταβολή στο προσωπικό καθαριότητας των δεδουλευμένων από τη “μαύρη εργασία” του 2021.

Ε. ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΩΝ ΝΥΜΦΩΝ
Είναι γνωστή σε όλους η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει τους φορείς των Νυμφών (ιατρείο, αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο και Τ.Σ.). Μολονότι υπάρχει διαθέσιμο ποσό 25.000 δεν έχει γίνει τίποτα με το πρόσχημα ότι δεν αρκεί. Τις συνέπειες ωστόσο τις βιώνει η τοπική κοινωνία που χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της έναν υποβαθμισμένο χώρο.

Εισηγούμαστε την λήψη απόφασης για άμεση έναρξη των εργασιών επισκευής του κτιρίου και ενίσχυση του έργου με επιπλέον ποσό 20.000. 

ΔΗΜOY BOΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ