Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπόμνημα Μεταλληνού στην Μενδώνη για Πολιτισμό και Αθλητισμό

Μεταλληνός
20 Απριλίου 2023 / 19:16
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί μας μάλλον η απογοήτευση, είναι μεγάλη από την πλήρη απαξίωση της πολιτείας προς την αθλητική νεολαία της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τ. Μεταλληνός δημοσίευσε υπόμνημα με αποδέκτη την Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με τα προβλήματα του νησιού αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΠΡΟΣ : Κα. Λίνα Μενδώνη

Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
  
Α. ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Κυρία Υπουργέ,

Η Κέρκυρα των 17 φιλαρμονικών, των 35 χορωδιών, των μουσικών σχολών, των ωδείων, των χιλιάδων μουσικών της, πολλοί από τους οποίους επανδρώνουν μεγάλα μουσικά σχήματα της χώρας μας και του εξωτερικού, των 100 και πλέον πολιτιστικών, χορευτικών , θεατρικών, εικαστικών και άλλων σωματείων, υπολείπεται δραματικά ανάλογων πολιτιστικών υποδομών.

Δυστυχώς στον τόπο μας λόγο ολιγωρίας , αδιαφορίας, γραφειοκρατίας, έργα πολιτιστικής υποδομής που διαχειρίζεται η κοινωνία μέσω των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης , όπως το θέατρο Φοίνικας, το κτίριο Γιαλλινά, η οικία Πετσάλη, η κατεστραμμένη υπογεφύρια αίθουσα του παλαιού φρουρίου, τα κατεστραμμένα θέατρα ‘Ρένα Βλαχοπούλου’ και ‘Νίκος Κούρκουλος’ κ.α. δεν εξυπηρετούν τις απαιτήσεις των πολιτιστικών μας δράσεων .

Προτείνω να υποστηριχθεί από εσάς :
  • H διενέργεια μελέτης – ανάπλασης του χώρου που συμπεριλαμβάνει το σημερινό δημοτικό θέατρο και το διοικητήριο της Κέρκυρας για τη δημιουργία θεατρικού πάρκου. Είναι αυτονόητη η πλήρης ανακατασκευή του υπάρχοντος θέατρου το οποίο πρέπει να φέρει στοιχεία του περίφημου παλαιού δημοτικού μας θέατρου.
  • H εκ νέου χρηματοδότηση για την ανέγερση Μουσικού – Λυρικού Μεγάρου στο χώρο που ήδη είναι πολεοδομικά ελεύθερος και που εξαιτίας ολιγωρίας των τοπικών μας αρχών η χρηματοδότηση των 30 και πλέον εκατ. ευρώ χάθηκε τη δεκαετία του 2000.
Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν πολιτιστική αναβάθμιση των δράσεων μας έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι τοπικές ανάγκες

καθώς και η φιλοξενία μεγάλων διεθνών μουσικών, θεατρικών, λυρικών εκδηλώσεων.
  
Β. ΕΡΓΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί μας μάλλον η απογοήτευση, είναι μεγάλη από την πλήρη απαξίωση της πολιτείας προς την αθλητική νεολαία της Κέρκυρας.

Ένα ανύπαρκτο εθνικό στάδιο, το οποίο είναι ασυντήρητο και επικίνδυνο. Ένα κλειστό γυμναστήριο, στο οποίο η τελευταία παρέμβαση έγινε το 1984. Ένα κλειστό κολυμβητήριο με τις δυσλειτουργίες του. Ανύπαρκτες εγκαταστάσεις Κρίκετ, γηπέδων ποδοσφαίρου κ.α. φανερώνουν την πλήρη εγκατάλειψη των αθλητικών υποδομών μας.

Εξαγγελίες από υπουργούς , γενικούς γραμματείς για γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια και λοιπές υποδομές δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα χρόνια τώρα.

Οι προτάσεις λοιπόν των αθλητικών παραγόντων της Κέρκυρας και της νεολαίας της είναι προτάσεις για επιβίωση της αθλητικής Κέρκυρας και ασφαλώς υποχρέωση της Πολιτείας, όταν σε άλλες περιοχές της χώρας οι αθλητικές εγκαταστάσεις υπερτερούν κατά πολύ σε ποσότητα και ποιότητα των δικών μας.
  
Κέρκυρα 19/04/2023 Τάκης Μεταλληνός
Προέδρος της Χορωδίας Κέρκυρας
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.