Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Υποσχέσεων Μητσοτάκη το ...ανάγνωσμα

Δημήτρης Μπιάγκης
20 Απριλίου 2023 / 13:27

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για την επίσκεψη Μητσοτάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες άλλης μιας επίσκεψης του Πρωθυπουργού της χώρας, με πολυάριθμο κυβερνητικό κλιμάκιο, που δυστυχώς εξελίχθηκε σε μια προεκλογική φιέστα με υποσχέσεις για έργα που θα γίνουν… και παροχολογίες.

Βλέπετε, ίσως να μην πρόλαβαν να ολοκληρώσουν ούτε ένα έργο μέσα στην θητεία τους, όμως εκατοντάδες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια εξήγγειλαν.
_Κουβέντα λοιπόν, για τα προβλήματα της υγεία στο νησί μας. Μπορεί η «αλλαγή διοίκησης» να έφερε εργασιακή ειρήνη, αλλά δεν έχει δώσει λύσεις και αυτό είναι ξεκάθαρο.
_Για την δημιουργία αυτόνομης  υγειονομικής περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που είχε υποσχεθεί, κουβέντα.
_Για την μεταφορά του ΕΚΑΒ- τηλεφωνικού κέντρου, κουβέντα.
_Για την απαξίωση της περιουσίας των μικροϊδιοκτητών με τα εκτός οικισμού και τις κυβερνητικές  παλινωδίες καθώς και για τα θέματα των δασικών εκτάσεων, κουβέντα.
_Για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής γραμμής Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, κουβέντα.
_Για την αλλαγή στρατηγικής, που αφορά στο εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και στα θέματα καθαριότητας και τα όσα τραγελαφικά έχουν εξελιχθεί, κουβέντα.
_Για την Κέρκυρα, που ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει κλείσει τις πληγές του Μπάλου και ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί οι πληγέντες, κουβέντα.
_Για την κατάντια του Εθνικού σταδίου και των αθλητικών υποδομών στο νησί της Κέρκυρας αλλά και τους Παξούς, κουβέντα.
_Για τους κερκυραίους αγρότες, την αξιοποίηση του αιωνόβιου κερκυραϊκού ελαιώνα και την στήριξη των παραγωγών κουμ-κουατ, κουβέντα.
_Για την κάλυψη των αναγκών και την χάραξη πολιτικών για τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά μας, κουβέντα.
_Για το οδικό δίκτυο όμως Βορρά-Νότου μας υποσχέθηκε ότι θα το ολοκληρώσει την επόμενη τετραετία, όταν ακόμη ο ίδιος και οι εκλεκτοί του γνωρίζουν ότι δεν κατάφεραν μέσα σε τέσσερα χρόνια ούτε καν να επικαιροποιήσουν τις μελέτες που βρήκαν έτοιμες για τις παρακάμψεις.

Ο κύριος Πρωθυπουργός, μας έχει συνηθίσει σε επισκέψεις άνευ ουσίας.
Με υποσχέσεις έργων που παραμένουν υποσχέσεις και φωτογραφικά στιγμιότυπα κομματικών ημετέρων που λάμπουν δια της τρανής απουσίας από τη διαχείριση της καθημερινότητας των Κερκυραίων πολιτών.
Το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη είναι εμφανές μόνο στους πολιτευτές του και στον κομματικό του μηχανισμό.