Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με το δεξί μπήκε η σεζόν, τον Μάρτιο

ΚΕΡΚΥΡΑ
20 Απριλίου 2023 / 11:51
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Σε 10 από τα 14 αεροδρόμια καταγράφεται αύξηση σε σχέση με το 2019, με την Κέρκυρα, τα Χανιά, τη Σκιάθο και τη Ρόδο να ξεχωρίζουν με αύξηση που ξεπερνάει το 30%.

ΑΘΗΝΑ. (FRAPORT). Ορμητικά ξεκίνησε η τουριστική χρονιά φέτος, όπως αποδεικνύεται από τα νούμερα. Όσον αφορά στην Κέρκυρα, φιγουράρει στους πιο ελκυστικούς, ελληνικούς, τουριστικούς προορισμούς. Σε 10 από τα 14 αεροδρόμια καταγράφεται αύξηση σε σχέση με το 2019, με την Κέρκυρα, τα Χανιά, τη Σκιάθο και τη Ρόδο να ξεχωρίζουν με αύξηση που ξεπερνάει το 30%.
 
Η εικόνα που κατέγραψαν τον Μάρτιος τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) είναι καλύτερη σε σχέση με το 2019, με τις πρώτες πτήσεις charter να ανοίγουν την αυλαία της τουριστικής σεζόν.
 
Η επιβατική κίνηση συνολικά σημείωσε άνοδο 2,5% σε σχέση με τα προ πανδημίας νούμερα, με πάνω από 731 χιλιάδες τουρίστες να ταξιδεύουν στους 14 προορισμούς της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.Τον ρυθμό της ανόδου δίνει η διεθνής κίνηση, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο 14,1% σε σχέση με το 2019, που έχει τεθεί ως έτος αναφοράς των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού.
 
Με το που άνοιξε το αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» και συγκεκριμένα από τις 26 Μαρτίου και μετά, η αύξηση που εμφανίζουν οι αφιξοαναχωρήσεις εξωτερικού σε σύγκριση με την περσινή περίοδο είναι τα τάξης του 82%!
 
Εγγλέζοι και Πολωνοί οι περισσότεροι επιβάτες ενώ ανερχόμενη εμφανίζεται και η γερμανική αγορά. Κι όλα αυτά με τα ξενοδοχεία ακόμα κλειστά και βεβαίως πριν από την έκρηξη του φετινού Πάσχα!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.