Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε το μεγάλο κύμα επισκεπτών για το Πάσχα της Κέρκυρας (video)

Πάσχα
13 Απριλίου 2023 / 13:21

Δήμος, Λιμενικές Αρχές και Τροχαία βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, ώστε με τη συνεργασία όλων, να κυλήσει κατά το δυνατόν ομαλά το κορυφαίο τριήμερο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε η άφιξη στο λιμάνι του μεγάλου κύματος των επισκεπτών, που έρχονται για να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία του Πάσχα στην Κέρκυρα.

Η ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση σε σχέση με τις άλλες χρονιές στα πλοία, προμηνύει ότι η Πασχαλινή κίνηση φέτος «πετάει» προς νέο ρεκόρ, με τις Αρχές να είναι επί ποδός για να διαχειριστούν τις μεγάλες μάζες επισκεπτών που θα κατακλύσουν την πόλη και τα χωριά.

Το μεγαλύτερο στοίχημα κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι η διευθέτηση της κυκλοφορίας και οι τεράστιες ανάγκες για χώρους στάθμευσης. Δήμος, Λιμενικές Αρχές και Τροχαία βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, ώστε με τη συνεργασία όλων, να κυλήσει κατά το δυνατόν ομαλά το κορυφαίο τριήμερο.

Για τη διευκόλυνση της στάθμευσης, θα χρησιμοποιηθούν προσωρινοί χώροι στάθμευσης οι οποίοι καθορίστηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας.


Ειδικοί χώροι στάθμευσης

Τα οχήματα των επισκεπτών που προέρχονται από τον Νότια Κέρκυρα μέσω της Εθνικής Λευκίμμης μπορούν να σταθμεύσουν στο περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας και του Κοιμητηρίου Γαρίτσας. Εκτιμάται ότι στους χώρους αυτούς μπορούν να σταθμεύσουν συνολικά περί τα 350 οχήματα.
Από τους χώρους αυτούς οι πολίτες μπορούν να προσεγγίσουν το ιστορικό κέντρο είτε πεζή, είτε να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τα λεωφορεία που θα κινούνται στη διαδρομή ΕΑΚ – ΓΑΡΙΤΣΑ - ΝΤΟΥΓΚΛΑ.

Όσοι εισέρχονται στην πόλη από τη Μέση Κέρκυρα (μέσω Εθνικής Πέλεκα) και από την Βόρεια Κέρκυρα (μέσω Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας) θα πρέπει να κινηθούν προς το λιμάνι της Κέρκυρας όπου έχει εξασφαλιστεί ένας πολύ μεγάλος χώρος στάθμευσης οχημάτων εντός του Λιμένα στον οποία εκτιμάται ότι μπορούν να σταθμεύσουν πάνω από 2.000 οχήματα.
Η είσοδος στο χώρο στάθμευσης θα πραγματοποιείται αρχικά από τον Κυκλικό Κόμβο και έπειτα από την κεντρική είσοδο του Λιμανιού. Οι επισκέπτες για την μετακίνησή τους στο ιστορικό κέντρο μπορούν να κινηθούν πεζή είτε να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τα λεωφορεία που θα κινούνται στη διαδρομή
ΛΙΜΑΝΙ – ΣΠΗΛΙΑ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ