Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Έκρηξη» κρατήσεων στα πλοία για Κέρκυρα το φετινό Πάσχα

Κρατήσεις
13 Απριλίου 2023 / 10:00

Η υψηλή ζήτηση προμηνύει νέο ρεκόρ επισκεπτών για τη "βασίλισσα του Πάσχα"

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Χρυσή χρονιά» για το Πάσχα προμηνύουν οι φετινές κρατήσεις θέσεων στα δρομολόγια των πλοίων από και προς την Ηγουμενίτσα, πάρα τις "ανασφαλείς" μετεωρολογικές προβλέψεις.

Έμπειρα στελέχη πλοιοκτητριών εταιρειών που μιλούν στην "Ε", έχουν διαχειριστεί τις προηγούμενες μέρες έναν καταιγισμό κρατήσεων, τόσο σε τουριστικά λεωφορεία όσο και σε ΙΧ αυτοκίνητα. Όπως αναφέρουν, δεν πέφτει ...καρφίτσα, παρά τη δεδομένη αύξηση των δρομολογίων κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Διαθεσιμότητα για οχήματα δεν υπάρχει πλέον καθώς η πληρότητα έχει αγγίξει το 100%, ενώ για μεμονωμένους επιβάτες οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες. 

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για εξαιρετικά αυξημένο αριθμό κρατήσεων από τουριστικά λεωφορεία, ιδιαίτερα από τις ορθόδοξες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. 
Πλοιοκτήτρια εταιρεία έκανε μάλιστα αίτημα για προσθήκη δύο δρομολογίων πριν και δύο δρομολογίων μετά το Πάσχα, καθώς θεωρούνται άκρως απαραίτητα βάσει της υψηλής ζήτησης.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα που εφάρμοσε και την περασμένη χρονιά για την ομαλή κατά το δυνατόν μετάβαση των επισκεπτών. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ