Σχολικό κουδούνι μετά από εφτά μήνες για 5χρονο μαθητή
Το κενό του σχολικού νοσηλευτή καλύφθηκε τελικά με ειδική πρόσκληση. Προηγήθηκαν πέντε προσκλήσεις αναπληρωτών χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον
ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σχολικό κουδούνι δεν χτυπάει πάντα έγκαιρα για όλους. Αν και η παροχή δημόσιας παιδείας είναι βασική υποχρέωση της πολιτείας και θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών, ωστόσο δεν είναι πάντα αυτονόητο, όπως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά.
Αυτό συνέβη και σε περίπτωση 5χρονου μαθητή από την Κέρκυρα, που λόγω έλλειψης σχολικού νοσηλευτή δεν μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματα μέχρι πρόσφατα στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κέρκυρας.
Τελικά χρειάστηκε να παρέλθουν εφτά μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η θέση τελικά να πληρωθεί με ειδική πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτή για την κάλυψη του κενού.
Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, προηγήθηκαν πέντε προσκλήσεις αναπληρωτών ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού για την πλήρωση της θέσης, στις οποίες δυστυχώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
«Παρότι η θέση δηλώθηκε πολλαπλές φορές όλο το προηγούμενο διάστημα δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον σε καμία φάση. Όταν αυτός ο πίνακας των αναπληρωτών εξαντλείται, τότε βγαίνει ειδική πρόσκληση στην οποία υπήρξε ανταπόκριση», ανέφερε ο ίδιος.
Όπως είπε, ο σχολικός νοσηλευτής που ανέλαβε καθήκοντα για την υποστήριξη του 5χρονου μαθητή θα καλύπτει επίσης και τις ανάγκες του συστεγαζόμενου Ειδικού Δημοτικού Κέρκυρας.
Οι ανάγκες
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας από τους 14 σχολικούς νοσηλευτές που ζητήθηκαν για την κάλυψη των αναγκών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά προσλήφθηκαν τελικά 11, εκ των οποίων ωστόσο οι δυο παραιτήθηκαν. Οι εννέα ωστόσο δεν επαρκούσαν για να καλύψουν το σύνολο των αιτημάτων, καθώς οι περιπτώσεις παιδιών που καλούνταν να υποστηρίξουν είναι διάσπαρτες στα σχολεία.
Παρότι μάλιστα η Διεύθυνση ΠΕ Κέρκυρας ζήτησε την άμεση κάλυψη τους, ωστόσο βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον. Καθότι δηλαδή προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές για συγκεκριμένη περίοδο, οι περισσότεροι αναζητούν μια πιο σίγουρη διέξοδο σε δομές Υγείας.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ