Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεντρ. Κέρκυρας με πρόσκληση 16 συμβούλων της αντιπολίτευσης

Δημοτικό συμβούλιο
14 Μαρτίου 2023 / 12:16

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30 στο Μον Ρεπό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023με πρόσκληση 16 δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων Τρεπεκλή, Καλούδη, Σαρλή και Γρηγοριάδη για συζήτηση με δύο θέματα:
 
1)  Απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Είναι  κατεπείγον γιατί  το νομοσχέδιο συζητείται την Τρίτη 14-03-2023 στην Ολομέλεια της Βουλής.
2) Ψήφισμα προς την κυβέρνηση για άμεση αναστολή των πλειστηριασμών κατοικιών - Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και επαναφοράς του Νόμου Κατσέλη.

Η πρόσκληση γίνεται από την αντιπολίτευση, «σύμφωνα με το άρθρο 95 του Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων, λόγω του γεγονότος ότι ενώ οι καλούσες παρατάξεις συγκέντρωσαν πάνω από το 1/3 του Σώματος, ο πρόεδρος δεν κάλεσε σε συνεδρίαση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων, τα θέματα είναι κατεπείγοντα και πρέπει να λάβουν γνώση όλοι οι βουλευτές και  να κληθεί σε κινητοποίηση ο Λαός της Κέρκυρας για να αποτραπούν αυτές οι κακές εξελίξεις.

Η Συνεδρίαση θα μεταδίδεται ζωντανά με livestreaming (link σύνδεσης: bit.ly/3hdRFnR).

Η πρόσκληση του προέδρου

Την πρόσκληση - ανακοίνωση των παρατάξεων ακολούθησε πρόσκληση του Προέδρου Δημήτρη Μεταλληνού, για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.30., αμέσως μετά τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, συμπεριλαμβάνοντας τα δύο κατεπείγοντα και επτά ακόμα θέματα στην ημερήσια διάταξη:

«Καλείστε στην 7η Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η οποία θα είναι Κατεπείγουσα μεικτή και θα πραγματοποιηθεί 
 
Ο κατεπείγων χαρακτήρας της Συνεδρίασης συνίσταται στο γεγονός ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κέρκυρας (ΑΔΑ: 6ΣΩΟΩΕΑ-8Θ3) και την υπ’ αριθμόν 375/39167/2.6.2022 (ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ) Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών περί της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου: Α. «Σύγκληση κατόπιν αιτήματος του ενός τρίτου (1/3) των μελών του συμβουλίου» «Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στην περίπτωση σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου κατόπιν αιτήματος του ενός τρίτου (1/3) των μελών του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνονται τα εξής: «Για να συγκληθεί το συμβούλιο, πρέπει να υποβληθεί προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου γραπτή αίτηση η οποία να υπογράφεται από το ένα τρίτο (1/3) των μελών του συμβουλίου, ανεξαρτήτως παράταξης από την οποία προέρχεται. Στην αίτηση πρέπει να αναγράφονται με σαφήνεια το θέμα ή τα θέματα για τα οποία ζητείται η σύγκληση».
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1. «Απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού» (Εισηγητές οι Επικεφαλής των Παρατάξεων «Κέρκυρα να Ζεις» κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, «Πρώτα η Κέρκυρα» κ. Γεώργιος Καλούδης, «Κερκυραϊκή Αναγέννηση κ. Χρύσανθος Σαρλής και «Εκκίνηση Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα» κ. Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης).

2. «Ψήφισμα προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για άμεση αναστολή όλων των πλειστηριασμών κατοικιών, κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και επαναφοράς του νόμου Κατσέλη» (Εισηγητές οι Επικεφαλής των Παρατάξεων «Κέρκυρα να Ζεις» κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, «Πρώτα η Κέρκυρα» κ. Γεώργιος Καλούδης, «Κερκυραϊκή Αναγέννηση κ. Χρύσανθος Σαρλής και «Εκκίνηση Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα» κ. Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης).

3. Αποδοχή παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης κ.λ.π. και περαιτέρω παραχώρηση δικαιώματος χρήσης σε τρίτους έναντι ανταλλάγματος (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος – Ηλίας Παντελιός).

4. Έγκριση  του  2ου Α.Π.Ε. του έργου: «Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Κέρκυρας» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).

5. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. & 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «έργα συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου Δ.Ε. Κερκυραίων, Φαιάκων» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).

6. Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτικές οδούς των Δ.Ε. Φαιάκων και Θιναλίων του Δήμου Κέρκυρας» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).

7. Έγκριση 2ης παράτασης του έργου «εργασίες ασφάλειας επικίνδυνων ετοιμόρροπων οικοδομών και άρση επικινδυνότητας κτιρίων» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).

8. Έγκριση 2ης παράτασης συμβατικού χρόνου ολοκλήρωσης εκπόνησης της μελέτης «Σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας ΣΒΑΚ» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).

9.    Έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας  παράδοσης υλικών της σύμβασης «προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και  τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία η την αναβάθμιση των στάσεων  για  την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).
 
Σημείωση:

α) Η κατεπείγουσα Συνεδρίαση πραγματοποιείται αμέσως μετά τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, όπου συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης και Νότιας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Λέσσης και θα συμμετάσχουν στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.
Β) αναφορικά με τα θέματα 3 έως 9 κρίνονται ως κατεπείγοντα επειδή υπάρχουν πιεστικές προθεσμίες.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός