Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από σήμερα οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και την Α΄τάξη του Δημοτικού για το νέο σχολικό έτος

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
01 Μαρτίου 2023 / 09:26

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 20 Μαρτίου. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 1η Μαρτίου, οι εγγραφές μαθητών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην α’ τάξη του Δημοτικού από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 20 Μαρτίου, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνονται και οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα νηπιαγωγεία.
 
Οι γονείς και οι κηδεμόνες θα πρέπει να φροντίσουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος, καθώς εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση της Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Κατά το νέο σχολικό έτος 2023-2024, ως «πρωτάκια» Δημοτικού θα φοιτήσουν όσα παιδιά γεννήθηκαν  από 1-1-2017 έως και 31-12-2017.
 
Τα δικαιολογητικά
 
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του πιστοποιητικού γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες, μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ)
β. Βιβλιάριο Υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. 
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.
 
 
Στα νηπιαγωγεία
 
Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία για παιδιά που γεννήθηκαν το 2019, θα πραγματοποιηθούν με ηλεκτρονική αίτηση, μέσω του gov.gr και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

Οι γονείς – κηδεμόνες, αφού αυθεντικοποιηθούν με τους κωδικούς στο Taxisnet, θα επιλέξουν το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας τους και θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής, όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται.

Επιπλέον θα πρέπει να προσκομίσουν στο νηπιαγωγείο, αίτηση εγγραφής για το τμήμα πρόωρης υποδοχής, το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, εφόσον το επιθυμούν, το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή, το βιβλιάριο υγείας του ή άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής στο νηπιαγωγείο. Οι αιτούντες γονείς ενημερώνονται μέσω SMS για την πορεία  της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που χρειάζεται, ώστε να γίνει αποδεκτή. Τέλος σε περίπτωση που κάποιος γονέας/κηδεμόνας αδυνατεί να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, μπορεί να την καταθέσει απευθείας στο νηπιαγωγείο.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ