Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριες επιστολές για τον Γιώργο Ρωμαίο

Μαχειμάρης
26 Φεβρουαρίου 2023 / 17:50

Από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας και την Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν για το θάνατο του Γιώργου Ρωμαίου, τόσο ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης όσο και η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα κομμάτια της επιστολής του κ. Μαχειμάρη αναφέρουν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ...Ο άνθρωπος, ο ευπατρίδης, ο δημοκράτης, ο  έντιμος μάχιμος πολιτικός, ο μάχιμος δημοσιογράφος , ο συγγραφέας,  ο Κερκυραίος.
 
Ο αποχαιρετισμός μιας απαστράπτουσας προσωπικότητας που τίμησε την πολιτική, τη δημοσιογραφία, που υπηρέτησε αρχές και αξίες, δεν είναι εύκολο καθήκον.
Τα λόγια μοιάζουν φτωχά και ανήμπορα να περιγράψουν το ανάστημα και τις διαστάσεις της προσωπικότητας και της προσφοράς του Γιώργου Ρωμαίου..

Δηλώνω αδύναμος να απαριθμήσω τις αρετές και να καταγράψω την κορυφαία και πολυσήμαντη συμβολή σου στους αγώνες και τις προσπάθειες του Ελληνισμού και της Ευρώπης, στην εμπέδωση της Δημοκρατίας,.

Αν υπάρχει ωστόσο κάτι που μπορεί με βεβαιότητα να λεχθεί είναι ότι ο Γιώργος Ρωμαίος ως δημοσιογράφος-συγγραφέας και πολιτικός  αγωνιστής αποτέλεσε την τέλεια, ιδανική και αρμονική σύζευξη επιστήμης της δημοσιογραφίας  και πολιτικής.
 
Τούτη την ώρα λοιπόν δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση από την καθολική αναγνώριση του έργου που επιτέλεσες, αλλά και της χαρισματικής προσωπικότητας που σε προίκισε ο Θεός.

Μιας προσωπικότητας που τη διέκρινε η ανιδιοτέλεια, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, το ασυμβίβαστο και το μαχητικό σου πνεύμα. Η παρρησία της γνώμης σου, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια σου.

Απόδειξη πως μόνο τα καλύτερα έχουν  να πουν όσοι  μιλούν- γράφουν  σήμερα για σένα.

Μοιράζομαι  σήμερα το ίδιο αίσθημα θλίψης και οδύνης με την αγαπημένη σου σύζυγο  Μαρία , τους συγγενείς, συντρόφους, αλλά και  χιλιάδες φίλους, συνεργάτες και εκτιμητές της προσωπικότητας και προσφοράς σου. Καλό ταξίδι φίλε. 
 
Ο Δήμαρχος  Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης.
 
Ενω η ΤΕ του ΚΚΕ Κέρκυρας σημειώνει:

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Κερκυραίου  δημοσιογράφου και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Ρωμαίου.
               Ο Γιώργος Ρωμαίος, μαζί με άλλους δημοσιογράφους, είχε σημαντική συμβολή στην έρευνα και την αποκάλυψη σημαντικών στοιχείων για την υπόθεση δολοφονίας Λαμπράκη, ενώ ακόμα συνελήφθη και φυλακίστηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών.
 
ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
26/02/2023