Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα Μαχειμάρη για την απώλεια του τεχνικού της ΔΕΔΔΗΕ, Νίκου Μάνδυλα

ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ
26 Ιουνίου 2024 / 15:06

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ). Η Τρίτη 25η Ιουνίου ήταν μια μέρα ντυμένη αντίο. Για ένα φίλο αγαπητό, το Νίκο Μάνδυλα. Η είδηση της ξαφνικής απώλειας στην υπηρεσία του καθήκοντος, μας γέμισε ανείπωτη θλίψη.

Έφυγε ένας άνθρωπος με την ιδιαίτερη ικανότητα να κατακτά τον άλλον αγαπητός και καταδεχτικός. Νηφάλιος στο Πνεύμα, όρθιος στην Ψυχή. Ο Νίκος ξεχώριζε για το ήθος του, την ευγένεια του και τον ακέραιο χαρακτήρα του. Άνθρωπος διακριτικός, συνεργάσιμος, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις, προχώρησε με σταθερά βήματα σ΄ όλη τη διάρκεια του βίου του. Καλόκαρδος και φιλικός. Στη ζωή του, όμως, ξεχώρισε γιατί δεν ήθελε να πορεύεται μόνος. Γιατί ήθελε να βάζει μπροστά το εμείς και όχι το εγώ.

Στη δουλειά του που υπεραγαπούσε, έδινε απλόχερα σε όλους τους συναδέλφους του την ψυχή του το χαμόγελο του, την αγκαλιά μιας ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ που χωρούσε κάθε πρόβλημα, κάθε ανάγκη, κάθε περιστατικό.

Και βέβαια η τραγική πραγματικότητα μας φέρνει ξανά αντιμέτωπους με την εγκληματική υποστελέχωση φορέων κοινής ωφέλειας και εργαζόμενους να υπερβάλλουν εαυτόν για να καλυφθούν οι υψηλές απαιτήσεις ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες ηλεκτροδότησης και να ξεπεραστούν δυσλειτουργίες. Έχει ανοίξει τελευταία έντονη κουβέντα για την υποβάθμιση-- υποστελέχωση των δομών υγείας. Η ίδια ανησυχητική κατάσταση επικρατεί χρόνια τώρα και στη ΔΕΔΔΗΕ τόσο ως προς την τεχνική υποστήριξη όσο και στο διοικητικό προσωπικό. Οι κατά καιρούς αγωνιώδεις παρεμβάσεις έχουν πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι είναι ήρωες.

Συμμετέχουμε στο πένθος και στον ανείπωτο πόνο της οικογένειας, των συναδέλφων, των φίλων και συγγενών, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

«.....Ηλεκτροφόρα σύρματα φράζουν τα όνειρα /...Κ' ενώ δε σώνεται η φωνή στο μέσα μάκρος/ ακούγονται καμπάνες/ απ' τα εκκλησάκια..».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ