Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Κέρκυρας: «Πράσινο φως» υπό όρους για την επένδυση στου Καλυβιώτη

Ντουμπάι
21 Φεβρουαρίου 2023 / 11:04

Οι έξι προϋποθέσεις που τέθηκαν και στις οποίες φέρεται να συμφωνεί και η εταιρεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θετική απόφαση υπό έξι συγκεκριμένες ωστόσο προϋποθέσεις για την επένδυση στην περιοχή του Καλυβιώτη που προβλέπει τη δημιουργία μαρίνας υπό μορφή νησίδας πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας στη χθεσινή του πολύωρη μονοθεματική συνεδρίαση, παρουσία κατοίκων.

Προηγήθηκε πλήρης ενημέρωση για την επικείμενη επένδυση από τον διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «L Marine Ανώνυμη Εταιρεία διαχείρισης Μαρινών», Γιώργο Λιάτσο, ο οποίος δέχθηκε «βροχή» ερωτημάτων ως προς την βιωσιμότητα και την καλή εκτέλεση του έργου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης έθεσε τις προϋποθέσεις και τους όρους για τη συγκεκριμένη επένδυση, στις οποίες συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις πλην της ΛΑΣΥ που ζήτησε να διενεργηθεί δημοψήφισμα, ωστόσο απορρίφθηκε η πρόταση αυτή από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Καββαδία.

Οι προϋποθέσεις

Οι έξι προϋποθέσεις που τέθηκαν και στις οποίες φέρεται να συμφωνεί και η εταιρεία είναι οι εξής:
1. Εκπόνηση μελετών για το περιβάλλον από κατάλληλο επιστημονικό δυναμικό

2. Ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο Νότιας Κέρκυρας

3. Πολεοδομική μελέτη για την ευρύτερη περιοχή του Καλυβιώτη, ώστε να μπορούν οι δημότες να αξιοποιήσουν την περιουσία τους και χρηματοδότηση αυτής από την εταιρεία

4. Η ανακατασκευή και αναβάθμιση των λιμενίσκων Πετριτή, Αλυκών και Καλυβιώτη (ιδιοκτησίας ΟΛΚΕ) με σκοπό την χρήση από τα ψαράδικα και τα ημερόπλοια της τοπικής κοινωνίας να περιέλθουν στο Δήμο Νότιας και η χρηματοδότηση μελετών, η έκδοση χωροθέτησης και φακέλου δημοπράτησης να γίνει από την L.Marine S.A.

5. Απαραίτητες υποδομές με έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και οδοποιίας

6. Το οικονομικό αποτύπωμα των υφιστάμενων χρήσεων, τη διατήρηση τους και την αναβάθμιση τους.

Η πρόταση του Δημάρχου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τις παρατάξεις του κ. Λέσση, του Ν. Γκούση και του Γ. Πανδή.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της «Καθημερινής Ενημέρωσης»