Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φτερά» για Ντουμπάι ανοίγουν τα Ιόνια Νησιά

ΝΤΟΥΜΠΑΙ
12 Φεβρουαρίου 2022 / 10:56
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στην «Expo Dubai 2020» θα συμμετέχει η ΠΙΝ για την προβολή των Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο χάρτη ενδιαφέροντος του αραβικού κόσμου επιχειρούν να μπουν τα Ιόνια Νησιά με τα «δυνατά» τους χαρτιά . Για εφτά ημέρες, από τις 11 – 18 Μαρτίου, οι «πρωταθλητές» των Ιονίων Νήσων, η παλαιά πόλη της Κέρκυρας, η Λιμνοθάλασσα της Λευκάδας, το Γεωπάρκο της Κεφαλονιάς και το εθνικό Πάρκο και το Ναυάγιο της Ζακύνθου θα επιχειρήσουν να στρέψουν το ενδιαφέρον πάνω τους, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην «Expo 2020», την μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου που διοργανώνεται στο Ντουμπάι.
 
 Στην παγκόσμια έκθεση που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, οκτώ μήνες μετά την προγραμματισμένη διεξαγωγή της, συμμετέχουν 192 χώρες, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου που ολοκληρώνεται, οι επισκέπτες θα αγγίξουν τα 25 εκατομμύρια.
 
Δυναμική περιοχή
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων φιλοδοξεί με τη συμμετοχή της, στο ελληνικό περίπτερο, που οργάνωσε η Enterprise Greece, να προβληθεί ως μια δυναμική περιοχή, ισχυροποιώντας την θέση της στον εξελισσόμενο ανταγωνιστικό κόσμο και ενισχύοντας την ταυτότητά της με έξυπνες και ποιοτικές υποδομές, με την περιβαλλοντική ποικιλομορφία και την έντονη πολιτιστική ταυτότητά της.
 
Ειδικά events
 
Ειδικά events με άρωμα και χρώμα Ιονίου θα στηθούν για την προβολή της Περιφέρειας, ως επιλεκτικού προορισμού, επενδυτικού και τουριστικού με πλούσιο γαστρονομικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή της ΠΙΝ εξασφαλίστηκε μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας με το ποσό των 37.200 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών συμμετοχής μετά και την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Την ΠΙΝ θα εκπροσωπήσει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ενώ θα παρευρεθούν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχείων της Κέρκυρας και της Ζακύνθου, του Δήμου Αργοστολίου, του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς κ.α.
 
Ευκαιρία
 
 Όπως εξηγεί η κ.Κράτσα είναι μια κοινή προσπάθεια με τους τοπικούς τουριστικούς παράγοντες, προκειμένου να ανοίξουν άλλοι δρόμοι επικοινωνίας με τον τόπο μας και να προσελκύσομε ένα κοινό που έχει ευρύτερο τουριστικό προσανατολισμό, όπως οι Άραβες. «Οι μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, όπως του Βερολίνου αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρήσαμε ευκαιρία να συμμετέχουμε στην Expo Dubai 2020, καθώς είναι μια ευκαιρία προβολής και ενίσχυσης της παρουσίας μας», τόνισε στην «Ε» η .Κράτσα.
 
Όπως επισήμανε θα υπάρχει προβολή μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων των Ιονίων Νήσων που εφαρμόζουν σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και περιβαλλοντικές πολιτικές, ενώ παράλληλα θα δοθεί έμφαση στην ιδιαιτερότητα του περιβάλλοντος των Ιονίων Νήσων παρουσιάζοντας τα «δυνατά» του χαρτιά αλλά και την ιδιαίτερη τοπική γαστρονομία με την σφραγίδα των «χρυσών» προϊόντων της Ιόνιας γης.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.