Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιέζουν υπαλλήλους να φύγουν με εθελουσία, καταγγέλλει η ΟΤΟΕ

OTOE
20 Φεβρουαρίου 2023 / 12:13

«Οι πιέσεις επανειλημμένες και καθημερινές με το γνωστό "βελούδινο τρόπο" που αγγίζει και τα όρια της απειλής»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας καταγγέλλει το Νομαρχιακό τμήμα Κέρκυρας της ΟΤΟΕ:

«Το Ν/Π της ΟΤΟΕ Κέρκυρας  αναδεικνύει με κάθε τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο κλάδο, και τα περισσότερα από αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Συνεχόμενες είναι οι καταγγελίες συναδέλφων τις τελευταίες δέκα μέρες για τις πιέσεις τις οποίες δέχονται έτσι ώστε να συμμετέχουν με το ζόρι σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που έχει εξαγγελθεί. Οι πιέσεις είναι επανειλημμένες και καθημερινές και πολλές φορές με το γνωστό "βελούδινο τρόπο" αγγίζει και τα όρια της απειλής.
 
Δεν δέχονται να ακούσουν ακόμα και συναδέλφους που βιώνουν προβλήματα υγείας στο στενό τους οικογενειακό  περιβάλλον, ενώ από την άλλη με τα ποσά που προβλέπονται από το πρόγραμμα, δύσκολα θα μπορεί κάποιος συνάδελφος να ανταπεξέλθει στην σκληρή λόγω ακρίβειας καθημερινότητα.
 
Η εθελουσία  αποτελεί ένα ακόμα όπλο στα χέρια των εργοδοτών για την μείωση του λειτουργικού κόστους. Στόχος τους είναι να αποχωρήσουν εργαζόμενοι με  κλαδικά δικαιώματα και να προσλάβουν στην θέση τους  άλλους είτε με ελαστικές   μορφές απασχόλησης, είτε σαν ενοικιαζόμενους ορισμένου χρόνου.

Απαιτούμε να σταματήσει αυτή πρακτική.

Τονίζουμε με κάθε τρόπο ότι η εθελούσια έξοδος είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ του κάθε εργαζόμενου.

Καλούμε τους συνδικαλιστικούς φορείς καθώς και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας να πάρουν θέση».