Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γλίτωσε 46χρονος βαριά τραυματισμένος - Άμεση άφιξη του ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας

EKAB
11 Ιανουαρίου 2023 / 19:21

Το ατύχημα συνέβη την ώρα που ο άνδρας έκοβε έναν κορμό δέντρου, αλλά το βαρύ κλωνάρι καταπλάκωσε το πόδι του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη ζωή κρατήθηκε σήμερα ένας 46χρονος άνδρας, που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σήμερα το πρωί στα Χλωμοτιανά της Νότιας Κέρκυρας.

Το ατύχημα συνέβη την ώρα που ο άνδρας έκοβε έναν κορμό δέντρου, αλλά το βαρύ κλωνάρι καταπλάκωσε το πόδι του. Έπαθε τρώση αρτηρίας και η ζωή του διέτρεξε άμεσο κίνδυνο. Ωστόσο στάθηκε τυχερός στην ατυχία του, καθώς το συμβάν αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από τους διασώστες του ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας, που βρέθηκαν στον τόπο του ατυχήματος μέσα σε δέκα λεπτά. 

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, ενώ ταυτόχρονη ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, που άνοιξε το δρόμο και συνόδευσε το ασθενοφόρο, ώστε να μεταβεί το συντομότερο στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Περιστατικά σαν και αυτό έρχονται να υπενθυμίσουν την απόλυτη αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης του ΕΚΑΒ Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας καθώς και τη δημιουργία βάσης στη Βόρεια Κέρκυρα, ιδιαιτέρως όταν οι ανάγκες είναι αυξημένες τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός του νησιού τριπλασιάζεται.

Ευχαριστήριο σημείωμα για τον ταχύτατο συντονισμό εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας: «Το Σωματειο Εργαζομενων ΕΚΑΒ Κερκυρας ευχαριστει θερμα τις δυναμεις και το επιχειρησιακο κεντρο της Ελληνικης Αστυνομιας νομου Κερκυρας για τον συντονισμο και την αμεση αφιξη σταθμου του ΕΚΑΒ Κερκυρας στο τμημα επειγοντων περιστατικων του γενικου νοσοκομειου Κερκυρας σημερα πρωινες ωρες 11/01/23 και το πληρωμα του ΕΚΑΒ της Βασης Περιβολιου Κερκυρας καθως και το ασυρματικο κεντρο του ΕΚΑΒ 166 112 για τον συντονισμο και την αμεση αφιξη και σταθεροποιηση σοβαροτατου τραυματισμου 46 ανδρα στα Χλωμοτιανα Κερκυρας με αμεσο κινδυνο της ιδιας του της ζωης. Αυτες οι ενεργειες αποδεικνύουν τον επαγγελματισμο και την χρησιμοτητα παρουσιας της υπηρεσιας μας σε κομβικα σημεια του νησιου μας για την αμεση αφιξη της υπηρεσιας μας σε ολοκληρο το νησι σε αναλογα περιστατικα».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ