Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χριστούγεννα χωρίς συντάξεις σε χωριά της Βόρειας Κέρκυρας

Συντάξεις
27 Δεκεμβρίου 2022 / 14:36

Δύο εξωτερικοί συνεργάτες των ΕΛΤΑ απέμειναν για να κάνουν τη διανομή των συντάξεων σε ηλικιωμένους του Βορρά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με άδειες τσέπες, πέρασαν αρκετοί συνταξιούχοι σε χωριά της Βόρειας Κέρκυρας, όπως καταγγέλλουν στην "Ε". 
Πρόκειται για συντάξεις που εξακολουθούν να πληρώνονται με το παλιό σύστημα του ταχυδρόμου που περνάει από τα χωριά και πληρώνει τους κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους, που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται μέσω ATM, με πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμού.

«Σύμφωνα με τον νόμο οι συντάξεις πρέπει να πληρώνονται μέσα σε 10 μέρες από την πρώτη μέρα που ορίζει ο φορέας» απαντά στην "Ε" ο διευθυντής του κεντρικού καταστήματος των ΕΛΤΑ Κέρκυρας, Νίκος Μπάκος.

Στις 21 με 23 Δεκεμβρίου γίνεται η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου 2023. Από τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ καταβλήθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη.

Το πρακτορείο ΕΛΤΑ Τζάβρου αναφέρει στην "Ε" ότι τα χρήματα δίδονται τμηματικά (για λόγους ασφαλείας).

Οι τρεις πράκτορες, σε Μακράδες, Δουκάδες και Σπαρτύλα είναι εξωτερικοί συνεργάτες των ΕΛΤΑ και έχουν αναλάβει την διανομή των συντάξεων (με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών).

Ο πράκτορας Τάσος Κουρτέσης ανέφερε στην "Ε" ότι η διαδικασία καθυστέρησε «διότι τις τελευταίες μέρες ο ένας από τους τρεις πράκτορες σταμάτησε την συνεργασία με τα ΕΛΤΑ κι έτσι το βάρος έπεσε στους άλλους δύο. Έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των πληρωμών με αυτό τον τρόπο και μένουν κάποια χωριά (Χωρεπίσκοποι, Μεσαριά, Καστελλάνοι Γύρου, Κοψοχειλάδες, Αρκαδάδες). Αυτοί θα πληρωθούν αύριο. Να τονιστεί ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι από μόνοι τους έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο εξόφλησης της σύνταξής τους».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

.