Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο ΝΟΤΑΜ από την Fraport για κλείσιμο του αεροδρομίου από τις 8 – 22 Φεβρουαρίου

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
20 Δεκεμβρίου 2022 / 17:32

Αν και οι εργασίες αλλαγής του ασφαλτοτάπητα του διαδρόμου κρίνονται μεν αναγκαίες, ωστόσο ανησυχία υπάρχει για πιθανή συγκοινωνιακή απομόνωση της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο ΝΟΤΑΜ εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Fraport για δεύτερο κλείσιμο του αεροδρομίου της Κέρκυρας το διάστημα από 8 – 22 Φεβρουαρίου, πριν ωστόσο καλά καλά κοπάσουν οι αντιδράσεις για τη διακοπή λειτουργίας του «Ι. Καποδίστριας» από τις 9-24/01.

Κι ενώ τα βλέμματα όλων είναι από τη Δευτέρα στραμμένα στη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, η Fraport τηρεί σιγή ιχθύος, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το ΝΟΤΑΜ δημοσιεύθηκε στις 19/12 στις 7.30 το απόγευμα, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς το επιβατικό κοινό, ώστε να μην ανατραπούν προγραμματισμοί και υποχρεώσεις. Αν και οι εργασίες αλλαγής του ασφαλτοτάπητα του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης κρίνονται μεν αναγκαίες, ωστόσο ανησυχία υπάρχει για πιθανή συγκοινωνιακή απομόνωση της Κέρκυρας κατά τις βραδινές ώρες, κυρίως για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά υγείας, τα οποία χρήζουν αεροδιακομιδής. Σημειώνεται ότι το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ με έδρα το Ακτίο δεν πετά μετά τη δύση του ήλιου και με κακοκαιρία.

Αντιδράσεις

Η διακοπή πάντως λειτουργίας του αεροδρομίου, έχει εγείρει τις αντιδράσεις των βουλευτών Κέρκυρας Δ. Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του Αλ. Αυλωνίτη από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρώτη η Κέρκυρα» Γ. Καλούδη.

Σύμφωνα με το ertnews.gr οι παρεμβάσεις θα έχουν προϋπολογισμό δεκάδων εκατομμυρίων και θα αφορούν την ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος του διαδρόμου και για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, δεν θα μπορούσε να γίνει τμηματικά.

Επίσης θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης της λωρίδας ασφαλείας, όπου στο συγκεκριμένο σημείο θα τοποθετηθούν κροκάλες, που θα συμπιεστούν και θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στα αεροσκάφη.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ