Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνιμοι κάτοικοι: Τι δεν καταλαβαίνει το Σωματείο Διασκέδασης;

Παράταση
19 Δεκεμβρίου 2022 / 13:00

Τα μπαρ που ξεσηκώνουν τον τόπο δημιουργούν το πρόβλημα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί το Σωματείο Διασκέδασης επιμένει να τους καλύπτει

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το βλέμμα στραμμένο στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συνεχίζεται η ανταλλαγή "πυρών" ανάμεσα στους μονίμους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της παλιάς πόλης  συνεχίζεται η ανταλλαγή "πυρών" ανάμεσα στους μονίμους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της παλιάς πόλης. Ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων εξέδωσε νέα ανακοίνωση σε απάντηση του Σωματείου Εστίασης Διασκέδασης:

Το Σωματείο Διασκέδασης και Εστίασης Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας απαντά σαν να μην καταλαβαίνει το πρόβλημα με τον θόρυβο από τα μπαρ στην πόλη. Είναι όμως απλά τα πράγματα:

Η Αστυνομία οφείλει να επιβλέπει την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας αλλά φαίνεται ότι αδυνατεί να ελέγξει την ένταση της μουσικής  η οποία ακόμα και κατά τις ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτα ντεσιμπέλ.

Με τον τρόπο αυτό πολλοί ιδιοκτήτες μπαρ ηχορυπαίνουν, κατά τρόπο αχαρακτήριστο, κάθε ανοιχτό σημείο στα καντούνια της Παλιάς Πόλης. Το ίδιο συνέβαινε και ως τον περασμένο Ιούνιο και στις ώρες κοινής ησυχίας, ενώ τώρα τα κρούσματα είναι σποραδικά.  Επομένως, αν περιοριστούν οι ώρες κοινής ησυχίας η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη  και ανυπόφορη για τους κατοίκους.

Τι δεν καταλαβαίνει το Σωματείο Διασκέδασης;

Ο χαρακτηρισμός «μνημείο UNESCO» για την Παλαιά πόλη της Κέρκυρας  συνοδεύεται με συμβάσεις και υποχρεώσεις της Ελλάδας και της τοπικής κοινωνίας.

Δεν είναι απλά ένας τίτλος τιμής. Το Σωματείο Διασκέδασης προφανώς αγνοεί τι σημαίνει UNESCO και ποιες δεσμεύσεις υπάρχουν. Γι’ αυτό και  αναρωτιέται γιατί ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων παλαιάς πόλης αναφέρεται μόνο στην παλαιά πόλη.
Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά αν τα μπαρ σέβονταν τους κανόνες τους οποίους επικαλείται το Σωματείο Διασκέδασης για να ζητήσει παράταση του ωραρίου.

Ο Σύλλογός μας σέβεται τους σωστούς επιχειρηματίες και θέλει να είναι βιώσιμες και επιτυχημένες οι επιχειρήσεις εστίασης, γιατί και αυτές είναι μέρος της ατμόσφαιρας και της ζωής στην Παλαιά Πόλη. Τα μπαρ που ξεσηκώνουν τον τόπο και ενοχλούν τους κατοίκους δεν είναι μέρος της ατμόσφαιρας. Τα μπαρ δημιουργούν το πρόβλημα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί το Σωματείο Διασκέδασης επιμένει να τους καλύπτει.

Τόσο απλά λοιπόν είναι τα πράγματα. Τί δεν καταλαβαίνει λοιπόν το Σωματείο Διασκέδασης;

Οι θέσεις του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης είναι σαφείς και αναμένουμε την προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος.

Σε ανακοινώσεις με αήθες περιεχόμενο όπως η τελευταία, δεν προκειται να απαντάμε πλέον. Οι συνδημότες ας κρίνουν .

Το ΔΣ του  Σ.Μ.Κ.Π.Π.Κ.