Σάββατο 20.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτοψίες Υδραίου σε έργα ασφαλτόστρωσης σε εξέλιξη

Ασφαλτόστρωση
25 Nov 2022 / 15:25

Μερόπη Υδραίου: «Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, είναι πολλά. Οι πληγές όμως θα κλείνουν μία-μία»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έργων ασφαλτόστρωσης υλοποιείται αυτό το διάστημα από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην πόλη αλλά και στις άλλες δημοτικές ενότητες.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου επισκέφθηκε μια σειρά έργων που εκτελούνται, κάνοντας την αρχή από το έργο ασφαλτόστρωσης επί της οδού Κολοκοτρώνη μπροστά από τα Δικαστήρια προς Φυλακές και 3ο-4ο Γυμνάσιο. Ο συγκεκριμένος δρόμος έπρεπε να ανακατασκευαστεί αφού επί χρόνια ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Ταυτόχρονα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 4,6 εκ. ευρώ συνεχίζουν τις παρεμβάσεις και τα έργα ασφαλτόστρωσης  στην οδό Αστεροσκοπείου (Καλόγριες) ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν παρεμβάσεις επί της οδού Θεοδώρου Δεσύλλα και της Αθηναγόρα Καββάδα.

Η Δήμαρχος επισκέφθηκε και αρκετές τοπικές κοινότητες που πραγματοποιούνται έργα ασφαλτόστρωσης. Ήδη έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις στις περιοχές Βιρού και Καστελλάνων (Μπριαμακι). Επίσης, στον δρόμο από Κάτω Γαρούνα προς Άγιο Γόρδιο, στον εσωτερικό δρόμο Κουραμάδων, στους Βαρυπατάδες (από κτήμα Βασιλάκη προς Μαντάλιαδα), σε εσωτερικό δρόμο στην Καμάρα, στο Γαστούρι (στους δρόμους από ξενοδοχείο «Αλέξανδρος και το δρόμο που ανεβαίνει από το ξενοδοχείο Αννίτα προς Δεξαμενή), σε εσωτερικό δίκτυο του Αγ. Προκοπίου ενώ ολοκληρώθηκε και η ασφαλτόστρωση στον εσωτερικό δρόμο της Κοινότητας Αλεπούς στο Δημοτικό Σχολείο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Δήμος έχει εγκαινιάσει ένα νέο πλαίσιο συνεννόησης με εταιρείες που εκτελούν έργα (όπως η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ) προκειμένου οι παρεμβάσεις τους να προηγούνται των εργασιών ασφαλτόστρωσης ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ξανά το φαινόμενο «ράβε ξήλωνε».

«Η προσπάθεια δεν σταματά ποτέ. Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, που έχει την αρμοδιότητα ο Δήμος είναι πολλά. Οι πληγές όμως θα κλείνουν μία-μία» σημειώνει η Μερόπη Υδραίου.