Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Λευκός καπνός» από τη σύσκεψη των επικεφαλής στο Μαράσλειο

Δημοτικό Συμβούλιο
04 Nov 2022 / 20:22

Συμφωνήθηκαν λύσεις για την εξομάλυνση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να ξαναβρούν το χαμένο νήμα της συνεννόησης επιχείρησαν σήμερα το απόγευμα οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό.

Η συνάντηση επιδιώχθηκε από τη Μερόπη Υδραίου προκειμένου να εξομαλυνθούν οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη διεξαγωγή των συνεδριάσεων, πότε με την αποχή της αντιπολίτευσης, πότε με την αποχή της πλειοψηφίας.

Χώρια τα υπηρεσιακά

Το κύριο αίτημα των επικεφαλής ήταν να αντιμετωπίζονται με σεβασμό τα θέματα που θέτει προς συζήτηση η αντιπολίτευση, να διαχωρίζονται τα υπηρεσιακά - διαδικαστικά θέματα και να προγραμματίζονται εγκαίρως και όχι κατεπειγόντως οι συνεδριάσεις του σώματος. Ζητήθηκε επίσης να οριστούν συνεδριάσεις, όπως ορίζει ο Κανονισμός, για όσα θέματα έχουν ζητήσει οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και εκκρεμούν.

Αφού έγιναν τοποθετήσεις, συμφωνήθηκε τελικά να διεξαχθεί μία συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη μόνο με υπηρεσιακά θέματα και μια την Παρασκευή για τα θέματα του Άλσους και του Νοσοκομείου. Την επόμενη εβδομάδα θα προγραμματιστούν και οι υπόλοιπες συνεδριάσεις, με τον ίδιο περίπου τρόπο.

Στη συνάντηση δεν συμμετείχε ο Γιώργος Καλούδης (Πρώτα η Κέρκυρα) ούτε ο Γιώργος Καρύδης (Κερκυραϊκή Συμμαχία), ο οποίος, πάντως ήταν παρών στις  δύο επίμαχες τελευταίες συνεδριάσεις. Συμμετείχαν όλοι οι υπόλοιποι επικεφαλής: Τρεπεκλής (Κέρκυρα να ζεις), Σαρλής (Κερκυραϊκή Αναγέννηση), Πιέρρης (εκ μερους της Λαϊκής Συσπείρωσης), Νεράντζης (Η Κέρκυρα Ψηλά), Δρυ (Κέρκυρα 180), Γρηγοριάδης (Εκκίνηση).

Προγραμματισμός

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός οι επόμενες Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνουν ως ακολούθως:

1. Την Τρίτη 8.11.2022 Τακτική Συνεδρίαση

2. Την Παρασκευή 11.11.2022 Κατεπείγουσα Συνεδρίαση για το θέμα που αφορά στο Άλσος της Γαρίτσας και το Νοσοκομείο.

3. Τη Δευτέρα 14.11.2022 Κατεπείγουσα Συνεδρίαση με θέματα τους δύο Κανονισμούς (Καθαριότητας και Πρασίνου) και Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας.

4. Την Παρασκευή 18.11.2022 Κατεπείγουσα Συνεδρίαση με θέμα της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ