Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γιάννης Βλάχος πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου επαγγελματιών διασκέδασης και εστίασης Παλιάς Πόλης

Παλιά Πόλη
04 Nov 2022 / 16:53

Η πρώτη ΓΣ θα γίνει στην Αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητήριου στην Πλακάδα του Αγίου την Τρίτη 8/11 και ώρα 18.00 μμ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκλογές του νεοσύστατου σωματείου επαγγελματιών διασκέδασης και εστίασης Παλιάς Πόλης, το οποίο "αποσχίστηκε" από την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Στόχος του νέου σωματείου είναι η αντιμετώπιση των ειδικών ζητημάτων που αφορούν τις ιδιαίτερες συνθήκες του ιστορικού κέντρου, όπως το ωράριο μουσικής, η ύδρευση, η καθαριότητα, τα τραπεζοκαθίσματα κ.α

Η συμμετοχή στις πρώτες αυτές αρχαιρεσίες ξεπέρασε το 90%: Εκ των 52 συνολικά μελών, ψήφισαν 48.
 
Η κατανομή των ψήφων έχει ως εξής :
 
1. Δημήτρης Νούσιας 31 
2. Γιάννης Βλάχος 28
3 Ηρακλής Φωτεινός 10
4. Γιώργος Τσενεμπης 10
5. Ελένη Βιτουλαδιτη 7
6. Κώστας Βασιλακόπουλος 10
7. Γιώργος Τσονάς 20
 
Μετά από συζήτηση των μελών του ΔΣ, το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Γιάννης Βλάχος Πρόεδρος
Δημήτρης Νούσιας Αντιπρόεδρος
Κώστας Βασιλακόπουλος Ταμίας
Γιώργος Τσονάς Γραμματέας
Ελένη Βιτουλαδίτη Κοσμήτορας
Ηρακλής Φωτεινός Μέλος
Γιώργος Τσενεμπής Μέλος


Αναπληρωματικά μέλη ο Μάρκος Ορφανος και ο Αντώνης Χονδρογιάννης

Το ΔΣ καλεί την πρώτη Γενική Συνέλευση για την συζήτηση των θεμάτων του Σωματείου που αφορούν τις δράσεις του (καθώς και για το ωράριο) στην Αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητήριου στην Πλακάδα του Αγίου την Τρίτη 8/11 και ώρα 18.00 μμ. 

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Ύστερα από δύο δυσμενή έτη, λόγω της εμφάνισης και της εξάπλωσης του κορονοϊου, κατά τα οποία όλοι συμβάλαμε για την προστασία της υγειονομικής εικόνας του νησιού της Κέρκυρας, αλλά και της χώρας, εμείς οι επαγγελματίες της διασκέδασης και της εστίασης προσπαθούμε (όπως όλοι) να επανέλθουμε, όσο γίνεται, σε μια κανονικότητα. 
 
Εξερχόμενοι από αυτή τη δύσκολη συγκυρία, βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και νέα δεδομένα, τα οποία είναι πρωτόγνωρα και για τους επιχειρηματίες στην πόλη της Κέρκυρας, τα οποία φέρνουν στα όρια τους επιχειρηματίες. Τα διοικητικά και γραφειοκρατικά προβλήματα, τα ζητήματα με το ωράριο μουσικής, η καλλιέργεια εδάφους αθέμιτου ανταγωνισμού και πολλά άλλα, έχουν δημιουργήσει σοβαρούς προβληματισμούς σε όλους μας. 
 
Γι’ αυτό το λόγο, θεωρήσαμε αναγκαίο να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός συλλόγου, με σκοπό τη μελέτη, διαφύλαξη και προαγωγή των πολιτισμικών, κοινωνικών και  επαγγελματικών εκφάνσεως της ζωής της πόλης της Κέρκυρας, και ευελπιστούμε και του νησιού συνολικά, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου. 
 
Συγχαρητήρια σε όλους και για την εκλογή τους και για την συμμετοχή τους στις διαδικασίες. Το Σωματείο μας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο για τα προβλήματα της Παλαιάς Πόλης προς συζήτηση και ανάπτυξη προτάσεων, καθώς και συμμετοχή στο Σωματείο μας.
 
Προχωράμε με γνώμονα την προστασία όλων των μελών της κοινωνίας μας, και στοχεύουμε στην από κοινού αναζήτηση με τις Δημόσιες Αρχές κάθε ορθής λύσης σε ζητήματα που ανακύπτουν από τη λειτουργία των καταστημάτων, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη συνεργασία και εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κάθε πλευράς, προκειμένου και οι επιχειρηματίες να καταφέρουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας, αλλά και να εξυπηρετείται το κοινωνικό σύνολο.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ