Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακατάσχετη η «αιμορραγία» του Νοσοκομείου Κέρκυρας: Νέα παραίτηση γιατρού

Νοσοκομείο Κέρκυρας
26 Οκτωβρίου 2022 / 10:03

Σήμερα κατατέθηκε μία ακόμα παραίτηση - η 5η στη σειρά- από την ακτινολόγο Χριστίνα Πουλή

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Στην ουρά» για παραίτηση μοιάζει να κάθονται οι γιατροί του Νοσοκομείου, την ώρα που η αν. Υπουργός Υγείας Υγείας ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την επίσκεψή της στο νησί.

Ήδη κατατέθηκε μία ακόμα παραίτηση - η 5η στη σειρά- από την ακτινολόγο Χριστίνα Πουλή, η οποία σημειωτέον είχε επωμιστεί, ως εκπαιδευμένη και έμπειρη, τις εξετάσεις triplex στο Νοσοκομείο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι δρομολογημένες δύο ακόμα αποχωρήσεις επικουρικών γιατρών, των οποίων η σύμβαση λήγει στις 31/12 αλλά δεν επιθυμούν να ανανεώσουν. Υγειονομικές πηγές αναφέρουν ότι έπεται συνέχεια.

Εντωμεταξύ η αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέκου Αυλωνίτη, ότι αύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο για να εξετάσει όλα τα καταγγελλόμενα για την Διοίκηση και να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα. Τόνισε μάλιστα ότι δεν θα αρκεστεί στη συνάντηση με κομματικά στελέχη, αλλά θα συζητήσει με το ίδιο το προσωπικό.

Πέρα από το ζήτημα του Διοικητή του Νοσοκομείου, οι γιατροί αναμένουν με ενδιαφέρον να θέσουν επι τάπητος όλα τα προβλήματα και να ενημερωθούν για τις λύσεις που θα προτείνει η Υπουργός, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ