Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρίες για τις διακοπές ρεύματος σε εργάσιμες ώρες - Τι απαντά η ΔΕΔΔΗΕ

Διακοπή ρεύματος
24 Οκτωβρίου 2022 / 10:42

Επιχειρήσεις εστίασης αλλά και γραφεία συνήθως βρίσκονται εκείνη την ώρα στο peak των εργασιών τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φωνές διαμαρτυρίας ακούγονται από επαγγελματίες της πόλης για τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος που γίνονται σε ώρες εργάσιμες και μάλιστα αιχμής, όπως η σημερινή διακοπή που είναι προγραμματισμένη για 3μμ - 5μμ.

Επιχειρήσεις εστίασης αλλά και γραφεία συνήθως βρίσκονται εκείνη την ώρα στο peak των εργασιών τους. Αποτελεί εύλογη απορία ο λόγος που δεν γίνεται ένας προγραμματισμός σε ώρες που δεν προκαλούν δυσλειτουργίες ή και οικονομική ζημία.

Αναβάθμιση

«Συνήθως οι διακοπές ρεύματος προγραμματίζονται σε ώρες "νεκρές" στο μέτρο του δυνατού. Είχαμε και ττο Σάββατο μια διακοπή 6-8 το πρωί. Πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι οι εργασίες αυτές πρέπει να γίνονται στο φως της ημέρας, για λόγους ασφαλείας ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί κάποιο έκτακτο πρόβλημα» απαντά στην "Ε" ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας Νίκος Σοφιανός.

« Όσον αφορά τη σημερινή διακοπή, δεν γίνεται από την ΔΕΔΔΗΕ αλλά από τον ΑΔΜΗΕ στους Υποσταθμούς Κέρκυρα 1 και 2, με σκοπό τις εργασίες αναβάθμισης και διασύνδεσης του δικτύου υψηλής τάσης. Μας ζητήθηκαν οι συγκεκριμένες ώρες και η ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας έχει την υποχρέωση να ενημέρωσει το κοινό» διευκρινίζει ο κ. Σοφιανός.  

«Πρόκειται πάντως για βελτίωση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και γι' αυτό ζητάμε πάντα την κατανόηση του κοινού» προσθέτει. 

Ο ΑΔΜΗΕ

Ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς (150kV και 400kV) στην Ελλάδα. Εκτελεί τη συντήρηση και ανάπτυξη του συστήματος μεταφοράς, ώστε να διασφαλίζεται ο εφοδιασμός της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια, με τρόπο επαρκή, ασφαλή και αποδοτικό.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ