Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκ νέου πρωτοβουλία Μπιάγκη για κοινό υπόμνημα φορέων στην αν. Υπουργό Μίνα Γκάγκα (video)

Δημήτρης Μπιάγκης
21 Οκτωβρίου 2022 / 10:40

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της αν. Υπουργού Υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκ νέου πρωτοβουλία για την δημόσια υγεία του νησιού παίρνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

Την νέα του πρωτοβουλία προανήγγειλε με δηλώσεις του τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά τη χθεσινή συγκέντρωση των υγειονομικών.
 
Η επιστολή Μπιάγκη

Η επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας κας Ασημίνας Γκάγκα στην Κέρκυρα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο του «ΟΧΙ» μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία, ώστε η Κέρκυρα με τους φορείς της να καταστήσουν σαφή τα πάγια και ουσιαστικά αιτήματά μας για τη θωράκιση και στελέχωση των δομών Υγείας στην περιοχή μας.

Καλούμαστε όλοι να συσπειρωθούμε και να προτάξουμε τα δίκαια αιτήματα της περιοχής μας πέρα και πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες και καιροσκοπισμούς, καθώς το δημόσιο αγαθό της Υγείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Τα νέα δεδομένα, οι τρέχουσες εξελίξεις, οι καθημερινές ανάγκες που έχουν προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, επιτάσσουν πια κοινή συστράτευση και κοινή πορεία όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε από κοινού τη θωράκιση του πολύπαθου τομέα της Υγείας στην Κέρκυρα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, δράττομαι της ευκαιρίας να σας καλέσω να καταθέσουμε όλοι μαζί, ένα Υπόμνημα θέσεων και Προτάσεων όλων των φορέων της Κέρκυρας στην Υφυπουργό Υγείας, ώστε να καταδείξουμε πως αυτά που μας ενώνουν και επιτάσσουν οι καιροί είναι πολύ περισσότερα από αυτά που κατά καιρούς μας χωρίζουν.

Το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης απαρτίζεται από τις προτάσεις που κατέθεσα σε επιστολή μου στους συναδέρφους Βουλευτές κ.κ. Γκίκα και Αυλωνίτη και προσδιορίζει τέσσερις (4) άξονες διεκδικήσεων που όλοι μας κατά καιρούς έχουμε συμφωνήσει και αποδεχόμαστε ως κρίσιμους και ζωτικής σημασίας για τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας.

Α) την άμεση επαναπροκήρυξη όλων των άγονων θέσεων ιατρών των προηγούμενων ετών, καθώς με τα νέα δεδομένα της ένταξης της Κέρκυρας στην Α΄ ζώνη των Άγονων και προβληματικών περιοχών, είναι δυνατόν άμεσα να καλυφθούν καίρια κενά σημαντικότατων ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο μας.

Β) τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Γ) την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία Αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας να επιλυθούν από την απόμακρη και αχανή 6η Υγειονομική Περιφέρεια που έχει υπό την εποπτεία της μια τεράστια περιοχή της χώρας.

Δ) τη δημιουργία αυτοτελούς Τμήματος ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα.
 
Είμαι σίγουρος, ότι μπορούμε να αφήσουμε στο περιθώριο όσα μας χωρίζουν και να συνταχθούμε όλοι μαζί σ’ έναν κοινό αγώνα. Το ζητά η κοινωνία, το επιτάσσουν οι καιροί.
Με εκτίμηση,
Δημήτριος Μπιάγκης