Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση για τα κάστρα και τα φρούρια της Κέρκυρας

κάστρα
20 Οκτωβρίου 2022 / 15:57
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η ιστορία των κάστρων και των φρουρίων της Κέρκυρας θα παρουσιαστεί διανθισμένη με αποσπάσματα από πρωτότυπες πηγές, με την αφήγηση της ηθοποιού Ναταλίας Καποδίστρια και τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος «Στα βήματα της παράδοσης».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας διοργανώνει εκδήλωση «Κάστρο τη γνώμη σου να στήσεις, Μια διαδρομή στην ιστορία των κάστρων και των φρουρίων της Κέρκυρας», την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, στις 5 μ.μ., στην πλατεία του νότιου προμαχώνα του Παλαιού Φρουρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής
Κληρονομιάς / Coastal Heritage Network (CoHeN)”, το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Interreg V-A Greece - Italy 2014-2020.

Η ιστορία των κάστρων και των φρουρίων της Κέρκυρας θα παρουσιαστεί διανθισμένη με αποσπάσματα από πρωτότυπες πηγές, με την αφήγηση της ηθοποιού Ναταλίας Καποδίστρια και τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος «Στα βήματα της παράδοσης».

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Γεώργιο στο Παλαιό Φρούριο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.