Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΤΕΕ Κέρκυρας και Δήμος άνοιξαν τον φάκελο «Παλιά Πόλη»

ΤΕΕ Κέρκυρας
19 Οκτωβρίου 2022 / 11:25

Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεργασία ακόμα και με τη συγκρότηση κοινής επιτροπής εργασίας με τη συμμετοχή στελεχών του Δήμου και του ΤΕΕ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επι τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, σε συνάντηση που είχε το ΤΕΕ Κέρκυρας στο Μαράσλειο με τη Δημοτική Αρχή. 

Στη συνάντηση, που έγινε με τη συμμετοχή της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, του αντιδήμαρχου Νίκου Καλόγερου και του Προέδρου του ΤΕΕ Γιάννη Μεταλληνού αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων, έγινε συζήτηση κυρίως για τα μεγάλα, πάγια ζητήματα που αφορούν την Παλιά Πόλη, όπως τα πολεοδομικά ζητήματα και το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο της παλιάς πόλης, ο κανονισμός αστικής λειτουργίας και η ανάδειξη εμβληματικών κτιρίων. Συζητήθηκαν και άλλα σοβαρά θέματα όπως ο προσεισμικός έλεγχος δημόσιων και σχολικών κτιρίων και το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή επαφή και συνεργασία το επόμενο διάστημα ακόμα και με τη συγκρότηση κοινής επιτροπής εργασίας με τη συμμετοχή στελεχών του Δήμου και του ΤΕΕ.

Σε δήλωση της η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου επεσήμανε «το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι σημαντικός κοινωνικός εταίρος. Δεν είναι μόνο ο θεσμικός σύμβουλος του Κράτους στα τεχνικά ζητήματα, πρέπει να είναι και σύμβουλος του Δήμου, να προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία του με επισημάνσεις, προτάσεις αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ