Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η διάλυση του ΕΣΥ και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

ΣΥΡΙΖΑ
07 Οκτωβρίου 2022 / 10:43

Η θλιβερή ιστορία ενός προαναγγελθέντος θανάτου

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Οι τελευταίες παραιτήσεις γιατρών, δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, απλώς πλέον δεν πάει άλλο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι στην κυβέρνηση των "αρίστων" δεν αρέσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ούτε τους απασχολεί η υγεία των πολιτών:

Αναλυτικά: 
Πόσο πιο καθαρά να μας το πουν;
Στην κυβέρνηση των "αρίστων" της ΝΔ  δεν αρέσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ούτε βέβαια  τους απασχολεί η υγεία των πολιτών . Όσο για τους υγειονομικούς –γιατρούς καλύτερα να μην το συζητάμε!

1983: ιδρύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας

2022: δια στόματος του υπουργού υγείας διαλύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η μέθοδος γνωστή. Απαξιώνονται και εξευτελίζονται οι γιατροί που υπηρετούν το Δημόσιο Σύστημα, αυτοί οι ίδιοι γιατροί που ήταν "ήρωες" στη διάρκεια της πανδημίας. Συστηματική υποστελέχωση όλων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, εξοντωτικά ωράρια εργασίας, πενιχροί μισθοί αναντίστοιχοι της εργασίας που προσφέρουν, αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των νοσοκομείων με γιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία επειδή έτσι ορίζουν "οι αγορές" και το ονειρεύεται η ΝΔ!  

Στον ιδιωτικό τομέα, παρά τις απειλές του Υπουργείου, το φιάσκο του προσωπικού γιατρού συνεχίζεται, ενώ οι ιδιώτες κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί καταστρέφονται σε μια εργασιακή ζούγκλα.
 
Μόνιμο θύμα η Δημόσια υγεία και οι πολίτες που απεγνωσμένα θα ψάχνουν γιατρό και δε θα βρίσκουν, αν δεν βάλουν το χέρι πολύ βαθειά στην τσέπη.

Στα καθ΄ημάς, τα σχέδια της κυβέρνησης τα εφαρμόζει με ιδιαίτερο φανατισμό η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας σε αγαστή συνεργασία με το βουλευτή της ΝΔ κ. Γκίκα και την τοπική ΝΟΔΕ. Ο αυταρχισμός, η υπερεφημέρευση, τα "εντέλλεσθε" και η εκδικητική αντιμετώπιση σε ένα εξουθενωμένο και αποδεκατισμένο προσωπικό αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για το Γ.Ν. Κέρκυρας.

Ούτε κουβέντα για τις 3 συνεχόμενες προκηρύξεις μόνιμων γιατρών μέσα στην πανδημία που χάθηκαν.
Ούτε κουβέντα  για τις 12 προαναγγελθείσες προκηρύξεις γιατρών που έγιναν μόλις 8. Το πανηγύρισαν κιόλας!
Ούτε κουβέντα για τις προειδοποιήσεις ότι το μοναδικό νοσοκομείο της Κέρκυρας καταρρέει.

Οι τελευταίες παραιτήσεις των 2 γιατρών, 1 καρδιολόγου και 1 παθολόγου δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, απλώς πλέον δεν πάει άλλο!
 
Όταν  τα τρία τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσε για την κατάρρευση του ΓΝΚ, η ΝΔ μας χλεύαζε και μας λοιδορούσε. Ας φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται από τη  εξουσία μήπως μπορεί να σωθεί κάτι, γιατί αξίζουμε περισσότερα από ότι μας επιφυλάσσουν.
Δεν είναι ανίκανοι, είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!