Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν κουνήθηκε «φύλλο» από τον Δήμο για την πίστα σκέιτ

Πίστα σκέιτ
05 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:14

Στη Εισαγγελία θα προσφύγει ο Σύλλογος για παραπλανητικά στοιχεία στη μελέτη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διαχειριστική Αρχή σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στο ζήτημα της αφαίρεσης της πίστας σκέιτ από την εργολαβία αναπαλασης του Άλσους Γαρίτσας έκανε σήμερα αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κατοίκων, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη του ζητήματος.

Εδώ και έξι μήνες το ζήτημα  έχει γίνει εστία αντιδράσεων, με αιχμή την κατασκευή πίστας σκέιτ, που βρήκε αντίθετη και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, το οποίο πήρε και τη σχετική απόφαση. 

Πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος υποστήριξε ότι η απάντηση της Διαχειριστικής Αρχής ήταν αποθαρρυντική, καθώς το έργο έχει δημοπρατηθεί και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει.

Η Διαχειριστική Αρχή

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Βέργης ανέφερε στην "Ε", ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν ουδέποτε απεστάλη αναθεωρημένη μελέτη για την εξαίρεση της πίστας σκέιτ. «Εξάλλου το μέρος της εργολαβίας που αφορά την πίστα δεν έχει δημοπρατηθεί, βρίσκεται ακόμα στην Οικονομική Επιτροπή».

Πηγές της Διαχειριστικής Αρχής επιβεβαιώνουν στην "Ε" ότι μέχρι σήμερα δεν έχει τεθεί υπόψιν της καμία τροποποιημένη μελέτη και αναθεωρημένο Τεχνικό Δελτίο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν αποτελεί υπηρεσιακό έγγραφο που μπορεί να τροποποιήσει ένα έργο και μάλιστα αυτό επισημάνθηκε στους εκπροσώπους του Συλλόγου. Οι ίδιες πηγές εξάλλου τονίζουν ότι εάν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές, θα μπορούσε να επέλθει ακόμα και ανάκληση του έργου. 

Υπερκοστολογήσεις

Ωστόσο ο Αλέξανδρος Βέργης προχωρά σε περαιτέρω καταγγελίες για παραπλανητικά στοιχεία στη μελέτη ανάπλασης. «Επίσης αναφέραμε και καταθέσαμε τα απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα που αναφέρουν ότι από το Άλσος της Γαρίτσας και του Ανεμομύλου θα αφαιρεθούν 101 δέντρα. Εάν όμως κοιτάξει κανείς τον αναλυτικό πίνακα του προϋπολογισμού θα βρει 181. Ο κ. Γιώτης δήλωσε ότι θα αφαιρεθούν 35, ο κ. Καλόγερος μίλησε για 70 δέντρα. 

Όλες αυτές οι διαφορές βέβαια αντιστοιχούν σε μεγάλα χρηματικά ποσά. Στο προϋπολογισμό επίσης αναφέρεται ότι θα αφαιρεθούν 90 φοίνικες άνω του 1,5μ., τη στιγμή που υπάρχουν μόνον 19.
Αυτά αλλάζουν όλον τον προϋπολογισμό της δαπάνης και θέτουν σοβαρά ερωτηματικά. Οι εργολάβοι οι οποίοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό έδωσαν προσφορά για 90 φοίνικες και 181 δέντρα.  Αυτή η μελέτη έχει σφραγίδες και υπογραφές του 2020».

Στην Εισαγγελία

«Τονίσαμε στη Διαχειριστική Αρχή ότι εμείς εκτός των άλλων δημοσιών φορέων που ερευνούν όλα αυτά τα θέματα, θα προσφύγουμε και στην Εισαγγελία γιατί υπάρχει υπάρχει θέμα έννομου δημοσίου συμφέροντος όχι μόνον για τους κατοίκους Γαρίτσας, αλλά για όλους τους κατοίκους της Κέρκυρας.  

Εχουν ειπωθεί πάρα πολλά ψέματα και υπάρχει προσπάθεια  παραπλάνησης του κερκυραϊκού λαού» τόνισε στην "Ε" ο Αλέξανδρος Βέργης. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ