Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Κερκυραίοι βάζουν πλώρη για χειμερινή τουριστική περίοδο! Γιατί όχι;

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
01 Σεπτεμβρίου 2022 / 11:31
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Πρωτοβουλία εν εξελίξει για κερκυραϊκό city break από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και τουριστικούς πράκτορες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φιλόδοξη προσπάθεια διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν στο νησί, βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχει ξεκινήσει από το χειμώνα και έχει ως σκοπό αρχικώς να ενισχύσει την ζήτηση δηλ. την ύπαρξη λόγων ώστε να θελήσει ναρθεί κανείς στην Κέρκυρα εκτός σεζόν.

Επικεφαλής οι ξενοδόχοι, οι τουριστικοί πράκτορες (AOCTA) και οι επιχειρηματίες των ενοικιαζομένων. Βούλγαρης, Χαλικιόπουλος και Κατσαρός έχουν αποδυθεί σε μια προσπάθεια συντονισμού των πολιτιστικών, καλιτεχνικών και αθλητικών Φορέων ώστε να προγραμαμτίσουν τις χειμερινές τους εκδηλώσεις, έτσι που να μπορεί να προκύψει ένα καλεντάρι προσφοράς υπηρεσιών, πριν πάρουν την άγουσα προς τις αεροπορικές εταιρείες. Όλοι ξέρουν ότι η διατήρηση πτήσεων εκτός σεζόν είναι όρος και προϋπόθεση επιμήκυνσης της περιόδου.

Ο Μπ. Βούλγαρης περιγράφει την επιδίωξη στο enimerosi.com, κρατώντας μικρό καλάθι: Πρώτο ζητούμενο είναι να προσθέσουμε ίσως μόλις μια εβδομάδα στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου κι άλλη μια στην αρχή της επόμενης, λέει.

Άλλωστε η προσφορά κλινών είναι μεγαλύτερη από ποτέ ενώ δημιουργήθηκαν νέες και αναβαθμίστηκαν αρκετές, προβάλλοντας έτσι μια διαφορετική εικόνα και ως προς το πλήθος και ως προς την ποιότητα. Παραλλήλως έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους ξενοδοχειακές μονάδες να παραμείνουν ανοικτές και κατά τη χειμερινή περίοδο, προσθέτοντας παροχές που να αναπληρώσουν ως κίνητρο ταξιδιού τον καλοκαιρινό ήλιο και θάλασσα, εκτός σεζόν.

Ένα καλεντάρι από καλιτεχνικές, αθλητικές συναντήσεις είναι δυνατόν να γεμίσει σαββατοκύριακα, εντάσσοντας την Κέρκυρα στο υπόδειγμα city break αν και με μεγάλη καθυστέρηση έναντι άλλων μεσογειακών πόλεων και τρανότερων υποδειγμάτων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.