Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήγγικεν η ώρα για το ωράριο μουσικής

ωράριο μουσικής
01 Αυγούστου 2022 / 16:02
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Συνεδριάζει επιτέλους την Τετάρτη 3 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας, όπου θα έχει και τον τελικό λόγο προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη νυχτερινή ζωή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον «γόρδιο» δεσμό για το ωράριο μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της πόλης καλείται να λύσει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας. Ωστόσο η πρόταση του Δήμου για παράταση της μουσικής έως τις 12 τα ξημερώματα Κυριακή – Πέμπτη και έως τις 12.30 π.μ. Παρασκευή-Σάββατο και παραμονές αργιών θα χρειαστεί να εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία, προκειμένου να μπορέσει να εφαρμοστεί η νέα κανονιστική πράξη.

Το θέμα που έχει διχάσει μια ολόκληρη κοινωνία εδώ και δυο μήνες θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί  στις 7 το απόγευμα στη συνεδριακή αίθουσα Ευαγόρας Παλληκαρίδης, στο Μον Ρεπό.

Όλες οι προηγούμενες διαδικασίες που απαιτούνταν μέχρι να φτάσουμε στην ύστατη ώρα,  ολοκληρώθηκαν και πλέον με τις γνωμοδοτήσεις του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (έχει προηγηθεί και η Επιτροπή Διαβούλευσης), το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο για το ζήτημα που αποτελεί «μήλον της έριδος» για επαγγελματίες και κατοίκους εδώ και δυο μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης γνωμοδότησε κατά της παράτασης με 7 εφτά ψήφους σε σύνολο 9 παρόντων (υπήρξε μια λευκή ψήφος και ένα παρών). Στον αντίποδα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την πρόταση του Προέδρου της Θ. Γιώτη για παράταση του ωραρίου με πέντε ψήφους υπέρ από την παράταξη της Μ. Υδραίου, δυο κατά από τον Σπύρο Νεράντζη (παράταξη «Η Κέρκυρα Ψηλά») και τον Τηλέμαχο Βασιλάκη (παράταξη Καλούδη «Πρώτα η Κέρκυρα») και δύο «παρών» από τους συμβούλους Αλέξανδρο Δήμου και Κώστα Αγάθο (παράταξη Τρεπεκλή). 

2/3 των παρόντων

Η μητέρα των μαχών ωστόσο για το ωράριο μουσικής αναμένεται να δοθεί την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως τόνισε στην «Ε» ο κ. Γιώτης για να εγκριθεί η πρόταση για παράταση του ωραρίου, απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, ήτοι  να ψηφιστεί από τα 2/3 των παρόντων στη συνεδρίαση. Η παράταξη Υδραίου έχει 15 δημοτικούς συμβούλους, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να στηριχθεί και από την αντιπολίτευση η πρόταση, ώστε να υπάρξει νέα κανονιστική πράξη. Προς το παρόν πάντως οι επικεφαλής των παρατάξεων, με εξαίρεση τον Σπ. Νεράντζη- που τάσσεται κατά της παράτασης- κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το τι θα ψηφίσουν, αναμένοντας τη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου και τις απόψεις που θα κατατεθούν εκεί.

Όπως διευκρίνισε πάντως στην «Ε» ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Μωραΐτης η απόφαση για επέκταση του ωραρίου μουσικής μετά τις 11 το βράδυ θα αφορά τους μήνες Μάιο-Σεπτέμβριο με ισχύ έως τις 31-12-2023. «Αυτή η κανονιστική πράξη θα δεσμεύει μόνο την παρούσα δημοτική αρχή, γι’ αυτό και θα ορίζεται και συγκεκριμένη χρονική ισχύς της απόφασης, ώστε να μην υποχρεώνει τους επόμενους να την ακολουθήσουν. Η πρόταση πάντως είναι λογική και η παράταση μιας ώρας δεν δημιουργεί πρόβλημα», ανέφερε ο ίδιος.

Οι μόνιμοι κάτοικοι

Οι μόνιμοι κάτοικοι πάντως της Παλιάς Πόλης δηλώνουν αντίθετοι σε οποιαδήποτε επέκταση του ωραρίου μουσικής. Εκπρόσωποι των δυο συλλόγων αναμένεται μάλιστα να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Κάλεσμα από την Ένωση Εστίασης

Παρουσία, όπως είναι αναμενόμενο θα έχουν και εκπρόσωποι από την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας. Μάλιστα η Ένωση απευθύνει επίσημο κάλεσμα σε όλους τους καταστηματάρχες να παρευρεθούν στη συνεδρίαση προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον κλάδο.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.