Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμανε λήξη πριν καλά καλά ξεκινήσει η ειδική συνεδρίαση για τη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ

ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ
21 Ιουλίου 2022 / 21:55

Η καθυστέρηση προσέλευσης της Μ.Υδραίου πυροδότησε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που αποχώρησε

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν καλά καλά ξεκινήσει, έληξε με συνοπτικές διαδικασίες, το βράδυ της Πέμπτης, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας για τη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ.

Η καθυστέρηση της Δημάρχου Μ.Υδραίου να προσέλθει εγκαίρως στο χώρο διεξαγωγής της συνεδρίασης (αίθουσα Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Παλαιόπολη, Μον Ρεπό), προκειμένου να προβεί σε ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης για την κατάσταση της Διαδημοτικής Επιχείρησης, προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που αποχώρησε, αφού προηγουμένως είχε ζητήσει την αναβολή της διαδικασίας.

Παρά την απέλπιδα προσπάθεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας Δημήτρη Μεταλληνού να εξηγήσει ότι αν δεν συνέλθει τώρα το Σώμα η ειδική συνεδρίαση θα πάει πιθανότατα για Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν βρήκε ευήκοα ώτα.

Η δήμαρχος τελικά προσήλθε μετά από λίγο, αλλά λόγω της στάσης της αντιπολίτευσης που είχε ήδη αποχωρήσει -αρχής γενομένης των παρατάξεων των κ.κ.Καλούδη και Τρεπεκλή και εν συνεχεία του κ.Καρύδη και της ΛΑΣΥ- ο κ.Μεταλληνός έληξε τη διαδικασία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η συνεδρίαση δε θα διεξαχθεί ως συνεχιζόμενη σε άμεσο χρόνο αλλά θα πρέπει να βρεθεί νέα ημερομηνία.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, παρουσία και του ΔΣ της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, δηλαδή των κ. κ. Χαραλαμπάκη, Αρμενιάκου, Κατσαρού και Αργυρού, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία» Γιώργος Καρύδης, τόνισε ότι η ειδική συνεδρίαση είχε μόνο ως περιεχόμενο την ενημέρωση του Σώματος και όχι τη λήψη απόφασης για τη Διαδημοτική Επιχείρηση, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να είχαν προσκληθεί στη συνεδρίαση και οι  Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, κ.κ. Μαχειμάρης και Λέσσης.

Η αργοπορία πάντως της Δημάρχου δεν έμεινε ασχολίαστη από τον επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» Γιώργο Καλούδη που σχολίασε δηκτικά, προκαλώνας την αντίδραση του κ.Μεταλληνού που ζήτησε να ανακαλέσει κάνοντας λόγο για ύβρη.

Στην ερώτηση πάντως της αντιπολίτευσης δια στόματος κ.Βλάχου για το αν προσκλήθηκαν στη συνεδρίαση οι δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, ο νέος «βιδάρχης» Βασίλης Μελίδης, επισήμανε ότι δεν χρειαζόταν να είναι παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ.Κέρκυρας και ότι είχαν ενημερωθεί για της κατάσταση της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ σε ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε πρόσφατα γι’ αυτό το λόγο η κ. Υδραίου στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ.

Σημειώνεται ότι στην ειδική συνεδρίαση δεν συμμετείχαν οι παρατάξεις της Μ.Δρυ και του Σπ.Νεράντζη. Παρούσα ήταν η ΕΚΚΙΝΗΣΗ που παρέμεινε στο χώρο μέχρι να σημάνει τη λήξη της συνεδρίασης ο κ.Μεταλληνός,διαφοροποιώντας τη στάση της από τις άλλες παρατάξεις που είχαν ήδη αποχωρήσει.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ