Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταλαιπωρία τέλος για τους κατοίκους στην Ιάσωνος και Σωσίπατρου

ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ
15 Ιουλίου 2022 / 14:33

Ολοκληρώθηκε το έργο αντικατάστασης του παλιού αγωγού και ξεκινάνε τα έργα αποκατάστασης του δρόμου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε επιτέλους το έργο της αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης επί της οδού Ιάσονος και Σωσίπατρου, μετά από τρεις περίπου μήνες εργασιών. Το έργο αν και αναγκαίο για την περιοχή έφτασε ωστόσο στα όριά τους, τους κατοίκους, που συχνά – πυκνά έμεναν για ώρες χωρίς νερό, ενώ βομβαρδισμένο τοπίο εξακολουθεί να θυμίζει ο δρόμος μπροστά από τα σπίτια τους, λόγω των εργασιών που προηγήθηκαν.

Όπως τόνισε στην «Ε» το μέλος του ΔΣ της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ Γιώργος Αρμενιάκος το υδραυλικό κομμάτι του έργου ολοκληρώθηκε και αναμένεται να ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση στο σημείο. Ήδη ανάλογες εργασίες εκτελέστηκαν στην οδό Αθηναγόρα Καββαδά και αναμένεται να συνεχιστούν αύριο επί της οδού Ιάσωνος και Σωσίπατρου, που θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών με εκτιμώμενο χρόνο τις δυο ημέρες.



Αναγκαίο

Η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αντικατάσταση Αγωγού Ύδρευσης επί της οδού Ιάσονος και Σωσίπατρου», συνολικού προϋπολογισμού 33.973,00 ευρώ, υπογράφηκε στις 31-01-2022.

Το έργο κρίθηκε αναγκαίο, καθότι ο προϋπάρχων αγωγός ήταν πεπαλαιωμένος με αποτέλεσμα τη συχνή εμφάνιση βλαβών. Η αντικατάστασή του αφορά τμήμα συνολικού μήκους 340m, με τοποθέτηση αγωγού πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς.



«Το έργο ξεκίνησε λίγο πριν το Πάσχα. Ωστόσο ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο. Έγινε πλήρης αποκατάσταση του παλιού σωλήνα με νέο. Στο καινούριο δίκτυο έχουν συνδεθεί όλοι και δεν έχουμε κάποια όχληση για το νερό», τόνισε ο κ.Αρμενιάκος.

Όπως διευκρίνισε, το προηγούμενο διάστημα παρατηρούνταν προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή, λόγω βλαβών που εμφάνιζε ο παλιός αγωγός με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να μένουν χωρίς το πολύτιμο αγαθό.



Αγανάκτηση

Ωστόσο οι ρυθμοί εκτέλεσης των εργασιών αλλά και οι αναγκαστικές διακοπές στην υδροδότηση που γίνονταν προκάλεσαν την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής όλο αυτό το διάστημα. Δεν έλειψαν μάλιστα και σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση που βίωναν αλλά και για τους δρόμους που μετατράπηκαν σε βομβαρδισμένο τοπίο, λόγω των εργασιών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ