Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη της Υπ. Τομέα Δικαιοσύνης ΔΕΕΠ Κασσιανής Σκολαρίκη στο Κατάστημα Κράτησης

κατάστημα κράτησης
14 Ιουλίου 2022 / 11:02
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Παρέδωσε είδη ένδυσης και υπόδησης στους κρατούμενους και ταυτόχρονα συζήτησε με την Διευθύντρια των φυλακών κ. Σταύρου, ζητήματα συνθηκών κράτησης των κρατουμένων και προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου, η Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης ΔΕΕΠ Κέρκυρας, Κασσιανή Σκολαρίκη.  Η κ. Σκολαρίκη παρέδωσε είδη ένδυσης και υπόδησης στους κρατούμενους και ταυτόχρονα συζήτησε με την Διευθύντρια των φυλακών κ. Σταύρου, ζητήματα συνθηκών κράτησης των κρατουμένων  και προβλήματα  των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Από ίδρυσης των φυλακών Κέρκυρας δεν έχει επισκευαστεί ποτέ η ακτίνα Α και πρώτη φορά η κ. Σταύρου ενέταξε την επισκευή σε πρόγραμμα, στο οποίο θα απασχοληθούν 15 κρατούμενοι. Παλαιότερα είχε γίνει προσπάθεια επισκευής της ακτίνας Κ.

Το κτίριο δεν έχει  αίθουσα βιβλιοθήκης  προσβάσιμης στους κρατούμενους και στους υπαλλήλους (η βιβλιοθήκη φιλοξενείται σε  παλιό κυλικείο), δεν έχει αίθουσα διαλέξεων και σεμιναρίων για τους κρατούμενους, ούτε αίθουσα κατάλληλη για τηλεδιασκέψεις, ενόψει και της εφαρμογής των συστήματος των τηλεδικων. Πάσχει το αποχετευτικό, υπάρχουν προβλήματα με τις γεννήτριες, τις τοιχοποιίες, την υγρασία κ.α . Είναι αναγκαία η άμεση ανεύρεση οικοπέδου μέχρι 20 χιλιόμετρα από το Γενικό Νοσοκομείο και τον ιστό της πόλης, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα θέματα κρατουμένων.

Η κ. Σκολαρίκη εξήρε το έργο της κ. Σταύρου, ενώ  επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της επιμόρφωσης των κρατουμένων και της  δημιουργικής  τους απασχόληση, απαραίτητα εφόδια  επανένταξη τους. Η κ. Σκολαρίκη  δώρισε για τη βιβλιοθήκη των φυλακών  ένα βιβλίο της ζωής του  καθηγητή Δημητρίου Καπάδοχου, με κεντρικό νόημα τη δύναμη της θέλησης, ιδιαίτερα διδακτικό για τους κρατούμενους και δεσμεύθηκε για την αρωγή της ΔΕΕΠ σε κάθε προσπάθεια μετεγκατάστασης του ΚΚ Κέρκυρας.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.