Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα πρωτομαγιάτικα αιτήματα της ΕΛΜΕ Κερκύρας

ΕΛΜΕ
30 Απριλίου 2022 / 19:03

«... Απέναντι σε όλα αυτά δε μπορεί να αποτελεί απάντηση η συμβιβαστική γραμμή που τραβάει η ΑΔΕΔΥ που μαζί με την ΓΣΣΕ αλλά και την κυβέρνηση μιλά για κινήσεις «μέσα στα όρια των αντοχών της οικονομίας».

ΚΕΡΚΥΡΑ. «... Πρόκληση αποτελεί και το γεγονός ότι τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν με κενά εκπαιδευτικών, ενώ κοντεύουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, με απαρχαιωμένες υποδομές που φάνηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, χωρίς τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και την κυβέρνηση της ΝΔ να έχει στην προμετωπίδα της να προχωρήσει την αντιεκπαιδευτική της ατζέντα( αξιολόγηση, εξετάσεις Pisa, τράπεζα θεμάτων).

Απέναντι σε όλα αυτά δε μπορεί να αποτελεί απάντηση η συμβιβαστική γραμμή που τραβάει η ΑΔΕΔΥ που μαζί με την ΓΣΣΕ αλλά και την κυβέρνηση μιλά για κινήσεις «μέσα στα όρια των αντοχών της οικονομίας». Αντίστοιχα οι πλειοψηφίες σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλλιεργούν την αποδοχή και το συμβιβασμό της κατάστασης. Δε μπορούμε να ακολουθούμε τέτοιες λογικές όταν μιλάμε για τις ανάγκες μας.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
  • Μαζικούς  διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα
  • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα».