Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Γαλλία το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης με «διαβατήριο» Erasmus

Erasmus
28 Απριλίου 2022 / 13:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης συνεχίζει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus +

με θέμα  Partageons tous la passion des Jeux (Ας μοιραστούμε όλοι το πάθος των Αγώνων) και ειδικότερα το πρόγραμμα RESP’EPS (Respect et Solidarité par le Partage Européen des Pratiques Sportives) μαζί με το δημόσιο δημοτικό σχολείο της πόλης του Πον λ’ Εβέκ (Pont l' Évêque) της Νορμανδίας, στη βόρεια Γαλλία. Στο δεύτερο σκέλος του προγράμματος, για το ελληνικό σχολείο, πραγματοποιήθηκαν οι επισκέψεις στη Νορμανδία.



Στις 21 έως και τις 24 Φεβρουαρίου (φωτ.1) πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των εκπαιδευτικών του σχολείου, Παπαστεργίου Αικατερίνης και Στεργιανού Βασιλικής.

Οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το σχολείο του Πον λ’ Εβέκ, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και γνώρισαν το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές. Επίσης, παρουσίασαν τη Λευκίμμη στους 50 μαθητές των δύο τάξεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τέλος, συνεργάστηκαν με τους συναδέλφους τους σχετικά με την υλοποίηση δραστηριοτήτων και την οργάνωση των ταξιδιών και των δύο σχολείων σε κάθε χώρα.


Από την 1η ως και τις 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στη Νορμανδία των μαθητών του σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς καθώς και 10 κηδεμόνων. Ταξίδεψαν 16 μαθητές των Ε’ και ΣΤ΄τάξεων με τρεις εκπαιδευτικούς, την Αικατερίνη Παπαστεργίου, την Γραμματία Παπαδημητρίου και την Πηνελόπη Χρυσικοπούλου.



Όλοι γνώρισαν τη νορμανδική επαρχία, ξεναγήθηκαν στην πόλη Ονφλέρ και επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα Καν όπως και το μουσείο Μεμοριάλ. Αφού επισκέφτηκαν το σχολείο του Πον λ’ Εβέκ, γνωρίστηκαν με τους Γάλλους συμμαθητές τους, μίλησαν, έπαιξαν και ανέπτυξαν φιλίες. Επίσης, συμμετείχαν σε γλωσσικές δραστηριότητες. Την επόμενη μέρα, όλοι μαζί πήραν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες που είχαν διοργανωθεί και διασκέδασαν πάρα πολύ. 


Όπως αναφέρει η συντονίστρια του προγράμματος, εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας, Αικατερίνη Παπαστεργίου, «ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους, πρωτόγνωρη, πλούσια και αξιομνημόνευτη, η οποία χαράχτηκε σε μυαλό και ψυχή. Περιμένουμε με ανυπομονησία την επίσκεψη του γαλλικού σχολείου μεταξύ 1ης και 5 Μαΐου 2022  στη Λευκίμμη ώστε να ανταποδώσουμε την όμορφη φιλοξενία και να ζήσουμε αντίστοιχες στιγμές».