Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Γυμνάσιο Λευκίμμης «οικοδεσπότης» στην Κέρκυρα μέσω του Erasmus

Γυμνάσιο Λευκίμμης
07 Απριλίου 2022 / 18:23

Θα υποδεχθεί στη Λευκίμμη τις ευρωπαϊκές αποστολές από 11 έως 15 Απριλίου 2022.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Γυμνάσιο Λευκίμμης, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + με τίτλο «WE SHARE ONE FUTURE: LEARNING AND ACTING TO TRANSFORM»  θα υποδεχθεί  τους εταίρους του, εκπαιδευτικούς από Πορτογαλία, Ρουμανία, Ιταλία και Τουρκία,  στο χρονικό διάστημα 11.04.22 – 15.04.22, στην πέμπτη και τελευταία κινητικότητα, η οποία  θα κλείσει ουσιαστικά  την αυλαία ενός υπέροχου ταξιδιού γνώσεων και εμπειριών!

Η τελετή καλωσορίσματος θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Αλυκές Λευκίμμης, στο φυσικό χώρο ενός περιβαλλοντικού προγράμματος, και από εκεί οι εταίροι θα οδηγηθούν στο χώρο του σχολείου, όπου μετά την υποδοχή και ξενάγησή τους,  κάθε χώρα θα παρουσιάσει τις δράσεις της για τη θεματική: «αστικοποίηση και υπερπληθυσμός», ενώ παράλληλα θα δοθεί σε όλους η δυνατότητα να ενημερωθούν εμπεριστατωμένα τόσο από τον πολιτικό μηχανικό κ. Παναγιώτη-Μάριο Μπολοβίνο στο Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας για τις συνακόλουθες πιέσεις που δέχτηκε η πόλη της Κέρκυρας εξαιτίας αυτών, όσο και από τον  κ. Γιάννη Γαστεράτο, δασολόγο-περιβαλλοντολόγο, για τα προβλήματα που οι παράγοντες αυτοί έχουν προκαλέσει στον κόσμο των πουλιών.

Πέρα από τις  παρουσιάσεις αυτές, οι εταίροι  θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν και στην καινοτόμα  μεθοδο «Project: Based Learning» από την κ. Βίκυ Γκανάτσιου, Συντονίστρια για την Αειφορία, ενώ παράλληλα θα εμπλακούν  και σε τρία  δημιουργικά εργαστήρια:
  1. «Αειφόρες Πόλεις» από την κ. Ροζαλία Νικοπούλου, καθηγήτρια Πληροφορικής του Γυμνασίου Λευκίμμης και την Άρτεμη Μπριασούλη, υπεύθυνη του ΚΠΕ.
  2. «Φυσικά και Αστικά τοπία»:  Εργαστήρι δημιουργικής γραφής» από την διευθύντρια του παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης Κέρκυρας κ. Μαρίνα Παπασωτηρίου και
  3. «Αστροπαρατήρηση» με την ευγενή συμβολή μελών της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας
Και ασφαλώς, επειδή κάθε «ταξίδι» δεν προσφέρει μόνο γνώσεις αλλά και αξέχαστες εμπειρίες, οι συμμετέχοντες θα κρατήσουν στη μνήμη τους εικόνες εξαιρετικής ομορφιάς, με την ξενάγησή τους στο μουσείο ελιάς της οικογένειας Μαυρουδή, στο Παλιό Φρούριο, στο Μον Ρεπό, στο Κανόνι, την εκκλησία της Παναγίας Βλαχέρνας και το Ποντικονήσι, στο Αρχαιολογικό μουσείο της Κέρκυρας, καθώς και σε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης της Κέρκυρας με κατάληξη στην Πλατεία Δημαρχείου και στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα τους καλωσορίσει η Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου.

Τέλος, το μαγευτικό «ταξίδι» θα ολοκληρωθεί τόσο με την εξερεύνηση της βόρειας πλευράς του νησιού με την εντυπωσιακή ομορφιά, όσο και με την περιπατητική περιήγηση στον Ίσσο και στο κεδροδάσος, στη «Σαχάρα της Κέρκυρας» με τους  τεράστιους αμμόλοφους, αλλά και με τις εξαίσιες γεύσεις παραδοσιακών εδεσμάτων σε όμορφες ταβέρνες του νησιού, με αποκορύφωμα το αποχαιρετιστήριο δείπνο που θα σημάνει και το τέλος αυτής της υπέροχης διαδρομής γνώσεων, εμπειριών και πολυπολιτισμικών ανταλλαγών, που δημιούργησε στέρεες και διεθνείς φιλίες, ικανές να χαράξουν νέες προοπτικές,  γιατί τα προγράμματα Erasmus+ κάνουν αυτό ακριβώς: “Ανοίγουν δρόμους και αλλάζουν ζωές»!