Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Ετοιμόρροπα κτήρια - «βόμβες» για την ανθρώπινη ζωή

Ασάνη
07 Απριλίου 2022 / 16:11

Έξι εβδομάδες μετά από την τραγική απώλεια ενός 22χρονου νέου, στο κέντρο της Λάρισας, η τύχη των κυβερνητικών υποσχέσεων ακόμα αναζητείται.

ΑΘΗΝΑ. Mε αφορμή τα επικίνδυνα διαβρωμένα κτήρια στους αστικούς ιστούς των πόλεων (κτήριο Ασάνη, δίπλα από το ιστορικό δημαρχείο Σαν Τζιάκομο) ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης σε συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν Ερώτηση με τίτλο: «Τα εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κτήρια- «Βόμβες» επικινδυνότητας για τη ζωή των πολιτών».

Μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές υποστηρίζουν ότι: «Η Κυβέρνηση, ενάμιση χρόνο πριν, μπροστά στη συγκλονισμένη τότε ελληνική κοινωνία (με την τραγική απώλεια δύο νέων στη Σάμο), επικοινωνιακά παρουσίασε ότι είχε ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επικίνδυνων και εγκαταλελειμμένων κτηρίων.
 
Σήμερα, έξι εβδομάδες μετά από την τραγική απώλεια ενός 22χρονου νέου, μιας ανθρώπινης ζωής που άδικα και πρόωρα θάφτηκε κάτω από τα συντρίμμια ενός ετοιμόρροπου κτηρίου, τον Φεβρουάριο του 2022 στο κέντρο της Λάρισας, η τύχη των κυβερνητικών υποσχέσεων ακόμα να αναζητείται.

Είναι, λοιπόν, πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να δοθούν λύσεις ώστε να αποφύγουμε την  επανάληψη τέτοιων τραγικών γεγονότων
».