Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Τίτλοι τέλους» και για τον «Αιμίλιο» στο Παλιό Λιμάνι της Κέρκυρας

Αιμίλιος
18 Μαρτίου 2022 / 13:35

Εδώ και ένα περίπου μήνα οι επιχειρηματίες «παρέδωσαν το κλειδί» στον ιδιοκτήτη των ακινήτων, τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Ρολά" κατέβασε ένα ακόμα σημείο συνάντησης του νησιού, το μεζεδοπωλείο «Ποσειδώνιο», γνωστό στους Κερκυραίους περισσότερο με το μικρό όνομα του ιδιοκτήτη του, «Αιμίλιος». Μαζί του και η έτερη επιχείρηση, η ταβέρνα "Καφέ Γυαλί", από την ομώνυμη τοποθεσία.

Οι "τίτλοι τέλους", δεν ήρθαν ωστόσο ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο ΟΛΚΕ το είχε γνωστοποιήσει από καιρό στους επιχειρηματίες. Η σύμβαση μίσθωσης που είχε λήξει δεν είχε ανανεωθεί, ενόψει της νέας εργολαβίας ολοκλήρωσης των υποδομών της Τουριστικού Καταφυγίου της Σπηλιάς. 

Εδώ και ένα περίπου μήνα οι επιχειρηματίες «παρέδωσαν το κλειδί» στον ιδιοκτήτη των ακινήτων, τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, αφήνοντας ανεξίτηλα χαραγμένες στον χώρο τις αναμνήσεις των θαμώνων και των επισκεπτών. 

Τι προβλέπει το έργο

Το έργο που υπεγράφη τον περασμένο Φλεβάρη περιλαμβάνει τα απαιτούμενα έργα υποδομής, που περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 160 μ., ώστε να προφυλάσσεται η λιμενολεκάνη από όλους τους συνδυασμούς ανέμων και να δημιουργούνται ασφαλείς συνθήκες ελλιμενισμού. 
 
Προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών για την προσέγγιση των σκαφών, υδραυλικά έργα, οικοδομικά έργα για την ανακαίνιση των παλαιών εκδοτηρίων ώστε να καταστούν λειτουργικά και να αποδοθούν σε χρήση, προκειμένου να στεγαστούν οι υποστηρικτικές λειτουργίες του καταφυγίου.
 
Επίσης, προβλέπονται ηλεκτρομηχανολογικά έργα για τα δίκτυα εξυπηρέτησης των σκαφών (παροχή ηλεκτρικού ρεύματος νερού και τηλεφωνίας) τα δίκτυα πυρόσβεσης, κλπ. αλλά και την αποκατάσταση του χώρου αποχέτευσης στην Σπηλιά, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων που εμφανίζονται στην περιοχή.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεσή του ανέρχεται στα 9.700.000 ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 9.006.944,30 ευρώ (από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020») και η ιδιωτική συμμετοχή (OΛΚΕ ΑΕ) στα 693.055,70 ευρώ.

Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται να γίνει τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ