Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση του Συλλόγου Γαρίτσας στο διαδικτυακό ψήφισμα «υπέρ της πίστας σκέιτμπορντ»

Πίστα
18 Μαρτίου 2022 / 09:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση στο ψήφισμα που υπογράφουν διαδικτυακά οι νέοι δίνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας Δήμου Κέρκυρας:

Διαβάσαμε με πολλή προσοχή την κείμενο του ψηφίσματος που είναι υπέρ της κατασκευής πίστας του σκέιτμπορντ και θα θέλαμε να απαντήσουμε σε μερικά σημεία.

Αρχικά, το ξαναλέμε άλλη μια φορά: δεν είμαστε κατά του σκέιτμπορντ. Θέλουμε τα παιδιά μας να αθλούνται και να κάνουν αυτά που τους αρέσουν σε ειδικά διαμορφωμένα μέρη στο κέντρο της πόλης. Για αυτό έχουμε προτείνει η πίστα να μεταφερθεί είτε στο Άλσος των Φυλακών που είναι μια αδιαμόρφωτη και ασφαλής περιοχή, καθώς δεν κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στα σχολεία. Άλλο ένα μέρος είναι το Αθλητικό Κέντρο όπου υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος.

Θέλουμε πίστες και γήπεδα για τα παιδιά μας αλλά θέλουμε να προστατεύσουμε και τα δένδρα και το πράσινο για τα παιδιά μας. Ο Δήμος διαθέτει χώρους στην ευρύτερη περιοχή της πόλης όχι μόνο για ένα, αλλά και για δύο γήπεδα. Καταλαβαίνουμε τα παιδιά να θέλουν γήπεδα, δεν καταλαβαίνουμε όμως την καταστροφή του πράσινου για να γίνουν αυτά, ιδιαίτερα την στιγμή που υπάρχουν ανεκμετάλλευτα μέρη μέσα στο κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά την ηχορύπανση, υπάρχουν ακουστικές μελέτες που έχουμε παρουσιάσει στις δημοτικές αρχές οι οποίες αποδεικνύουν ότι ξεπερνούν τα νομοθετημένα όρια θορύβου σε κατοικημένες περιοχές. Αν προσθέσουμε και το γήπεδο μπάσκετ αλλά και τις καφετέριες, η ηχορύπανση φτάνει σε φοβερά υψηλά επίπεδα.

Γίνεται, επίσης, αναφορά στην κατάσταση που έχει περιέλθει στο Άλσος με σκουπίδια. Σε αυτό συμφωνούμε και προσπαθούμε ως σύλλογος με ό,τι μέσο διαθέτουμε να καθαρίσουμε το πάρκο. Δυστυχώς, την μία μέρα το καθαρίζουμε και την επόμενη γεμίζει με σκουπίδια. Είμαστε μόνοι μας σε αυτό και χρειαζόμαστε εθελοντική βοήθεια από όλους και, κυρίως, από τον Δήμο. Προσπαθούμε να το διατηρήσουμε όμορφο και καθαρό και ζητούμε την βοήθεια από όλους και όλες σε αυτήν την προσπάθεια. Η θεωρεία είναι ωραία αλλά η πράξη είναι σημαντική.

Δεν ψάχνουμε σε καμία περίπτωση «φθηνές δικαιολογίες» καθώς έχουμε πραγματοποιήσει έρευνα για όσα λέμε και έχουμε στοιχεία τα οποία έχουμε παρουσιάσει δημοσίως που αποδεικνύουν ότι η μελέτη είναι διάτρητη και πρόχειρη. Δυστυχώς, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από την υπεύθυνη αρχή για τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον παράνομο χαρακτήρα της μελέτης.

Άτομα όλων των ηλικιών συμφωνούν με την μη τσιμεντοποίηση του Άλσους. Άτομα όλων των ηλικιών έχουν υπογράψει στο να διατηρηθεί το πράσινο όπως είναι. Άτομα όλων των ηλικιών, περίπου 1.200 μέχρι τώρα, με χειρόγραφη υπογραφή συμφωνούν με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου να μεταφερθεί αλλού η πίστα του σκέιτμπορντ. Άτομα όλων των ηλικιών θέλουν να πραγματοποιηθεί η κατασκευή της, αλλά σε ένα μέρος που να αρμόζει και να προστατεύει όσους και όσες αθλούνται…

Ο Κερκυραϊκός λαός ψήφισε την διοικούσα παράταξη έχοντας ως στόχο να ενώνει τους πολίτες και όχι να τους διχάζει. Εμείς, ως σύλλογος, έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε τον διάλογο. Θα σταθούμε, λοιπόν, ακόμα περισσότερο στο αίτημα που εκφράζεται μέσω του ψηφίσματος για μία μέση λύση. Το βροντοφωνάζουμε όπου κι αν σταθούμε ότι θέλουμε να συναντηθούμε και πάλι με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κύριο Καλόγερο και την Δήμαρχο κυρία Υδραίου.

Θέλουμε να συζητήσουμε και να πραγματοποιήσουμε την διαβούλευση που δεν έγινε ποτέ ώστε να βρεθεί αυτή η μέση λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.
 
Εκ του Δ.Σ.