Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν. Μπίστης : «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ΝΔ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον πόλεμο»

Νίκος Μπίστης
14 Μαρτίου 2022 / 15:06

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση του κόμματος ως εισηγητής των κειμένων θέσεων στο διάλογο προς το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις πολιτικές εξελίξεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο σχολίασε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Μπίστης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι από τα γραφεία του κόμματος στην Κέρκυρα, παρουσία του βουλευτή Αλ. Αυλωνίτη και της Συντονίστριας Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πόλης Τζ. Τσέλιου.

Αναφορικά με την συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η κυβέρνηση άφησε μεγάλο χρονικό διάστημα να παρέλθει για να πραγματοποιηθεί, επισημαίνοντας ότι αυτή του τύπου η ένταση με την γείτονα χώρα δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι πρέπει «να ξαναφέρουμε τα πράγματα στο τραπέζι της συζήτησης».

«Προφανώς δεν λύθηκαν οι ελληνοτουρκικές διαφορές χθες (σ.σ. Κυριακή) ούτε είναι εύκολο να λυθούν, θεωρούμε ωστόσο θετικό ότι έστω και με καθυστέρηση επανεκκίνησε ο διάλογος που δεν αφορά μόνο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και το ενεργειακό που μπαίνει επί τάπητος, γιατί τα ενεργειακά αποθέματα που είναι πλούσια της ΝΑ Μεσογείου εκ των πραγμάτων θα αξιοποιηθούν, διότι η Ευρώπη πρέπει σιγά σιγά να απεξαρτηθεί από το ρώσικο φυσικό αέριο. Κατά συνέπεια άλλοι οδοί και άλλα περάσματα θα αξιοποιηθούν κι αυτό επαναφέρει την Τουρκία μέσα στις εξελίξεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε ο ίδιος.

Οπλισμός

Σχολιάζοντας την στάση που κράτησε η Ελλάδα στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία επέκρινε το γεγονός ότι η χώρα μας απέστειλε οπλισμό, ενώ δεν όφειλε, με το αίολο επιχείρημα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι επειδή είμαστε οι πιο πρόθυμοι δυτικοί σύμμαχοι, όταν έρθει η ώρα πιθανής έντασης με την Τουρκία τότε όλοι θα μας το ανταποδώσουν και θα σταθούν στο πλευρό μας. «Πρόκειται περί ασύγγνωστης αμέλειας», δήλωσε ο κ.Μπίστης προσθέτοντας ότι η Ελλάδα όφειλε να παίξει ρόλο «γέφυρας» μέσα σε αυτήν την παγκοσμίων διαστάσεων κρίση.

Όπως είπε, «δεν καταλάβαμε γιατί ενήργησε πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και γιατί δημιούργησε ένταση και στις ελληνορωσικές σχέσεις, σχέσεις που κανένας άλλος πρωθυπουργός της Ελλάδας τις αποσταθεροποίησε σε αυτό το βαθμό». Ακρίβεια Ο κ.Μπίστης αναφέρθηκε και στο μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, στην επικείμενη αύξηση του πληθωρισμού αλλά και της επίπτωσης του πολέμου στον τουρισμό.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ΝΔ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον πόλεμο, διότι βγαίνουν οι συνέπειες τις δικής της πολιτικής με εκρηκτικό τρόπο. Όλα αυτά μας κάνουν να κινηθούμε πάρα πολύ γρήγορα και να ολοκληρώσουμε το Συνέδριό μας που αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι πια μια εσωκομματική διαδικασία και χωρίς να είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι θα γίνουν εκλογές σύντομα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή την πιθανότητα πλέον», σχολίασε ο ίδιος.

Ανοιχτή εκδήλωση

Ο κ. Μπίστης στις 6 απόγευμα θα λάβει μέρος στην ανοικτή που εκδήλωση που διοργανώνει η Οργάνωση Μελών Πόλης & Διαποντίων Νήσων του κόμματος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου ως εισηγητής των κειμένων θέσεων στο διάλογο προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος. Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης Covid-19.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ