Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα της ΟΓΕ Β. Κέρκυρας για την Ημέρα της Γυναίκας στο Εργατικό Κέντρο

ΟΓΕ
04 Μαρτίου 2022 / 17:02

Συγκέντρωση για την Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μάρτη, στις 11 πμ στο Εραγτικό Κέντρο

Το κάλεσμα της ΟΓΕ Βόρειας Κέρκυρας:

Το κάλεσμά μας για κοινή δράση, μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους φορείς εργαζομένων, αγροτών, φοιτητών.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλες μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα κι ασφάλεια. Μείωση των ωρών εργασίας με αξιοπρεπείς αποδοχές σε μισθούς και συντάξεις, με μέτρα προστασίας της μητρότητας, με σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια Υγεία και Παιδεία. Τα  επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας επιτρέπουν σήμερα να υπάρχει πρόληψη και προστασία από τις ασθένειες όπως ο κορονοϊός και τις φυσικές καταστροφές για να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι, να μην πνιγόμαστε το χειμώνα. Σήμερα η γυναίκα μπορεί να σπουδάζει, να εργάζεται, να κάνει οικογένεια, να δημιουργεί καλλιτεχνικά, να απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό τις διακοπές.

Μόνο εμπόδιο είναι η κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, που καταδικάζει τους λαούς στην φτώχεια. Η κοινωνία που για τα κέρδη δεν διστάζει να εξαπολύσει πολεμικές ορδές, σπέρνοντας θάνατο, προσφυγιά και φτώχεια. Η κοινωνία της ανισότητας που θεωρεί τον άνθρωπο αντικείμενο εκμετάλλευσης και οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της γυναίκας. Η κοινωνία που φορτώνει στη γυναίκα απάνθρωπα ωράρια και οικογενειακά βάρη για τη φροντίδα παιδιών, ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ και την αφήνει ευάλωτη στην πολύμορφη βία, ακόμη και στο φόνο.

Στο έδαφος του εξελισσόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, εντείνουμε την πάλη  ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ευρωατλαντικά σχέδια, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να μην γίνουν τα παιδιά μας κρέας στα σφαγεία του πολέμου και η πατρίδα μας στόχος αντιποίνων.

Χτίζουμε ασπίδα προστασίας με την συλλογική πάλη για ειρήνη, αξιοπρεπή διαβίωση, προστασία της ζωής και της υγείας, για χειραφέτηση και ισοτιμία. Απευθυνόμαστε σε όλες τις εργαζόμενες, στις εποχιακά εργαζόμενες και τις άνεργες, στις αγρότισσες, τις επαγγελματίες και τις επιστήμονες αυτοαπασχολούμενες, στις φοιτήτριες και στις συνταξιούχους που θέλουν να προασπίσουν τα δικαιώματα τα δικά τους και των οικογενειών τους.

Ανοίγουμε δρόμους μέσα από την κοινή μας δράση και διεκδικούμε:
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, καμιά δειυκόλυνση από ελληνικό έδαφος, να κλείσουν τώρα οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, κανένας φαντάρος εκτός συνόρων
Ενίσχυση του εισοδήματος ανέργων, εργαζομένων, συνταξιούχων κι αγροτών
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης
Ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, προστασία της μητρότητας
Παιδιατρικό και γυναικολογικό τμήμα σε κάθε Κέντρο Υγείας, με δωρεάν εξετάσεις
Μόνιμο προσωπικό στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών για εξασφάλιση της λειτουργία του
Στήριξη στις γυναίκες με εργασία και κοινωνικές δομές για  ν’ απεγκλωβιστούν από κακοποιητικές σχέσεις, ν' αντισταθούν και να καταγγείλουν κάθε μορφής βία.
Λειτουργία παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών στο νησί, για όλα τα νήπια και βρέφη.
 
Καλούμε τις γυναίκες να επιλέξουν τον μόνο αισιόδοξο δρόμο, το δρόμο του οργανωμένου αγώνα. Στην συλλογική πάλη για την γυναικεία ισοτιμία, για να απαλλαγούμε από την εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς, τη βία χτίζεται το θάρρος, η τόλμη, η γυναικεία χειραφέτηση.
 
Ομάδες γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας
Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας