Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακύρωση της πίστας skateboard αποφάσισε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου

skateboard
03 Μαρτίου 2022 / 08:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχεδόν 6 ώρες κράτησε η συζήτηση του αιτήματος του Συλλόγου Γαρίτσας κατά της πίστας skateboard, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης.

Οι κάτοικοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αντιδρούν έντονα στο σχέδιο κατασκευής της πίστας, το οποίο αποτελεί μέρος του έργου της Ανάπλασης. Οι αντιδράσεις τους επικεντρώνονται στην τσιμεντοποίηση του Άλσους και στο θόρυβο που θα προκαλείται για τους περιοίκους. 

Μάλιστα στην παρέμβασή τους στη συνεδρίαση, μέσω του εκπροσώπου τους Αλέξανδρου Βέργη, παρουσίασαν νεότερα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η κατασκευή της πίστας προβλέπεται στη Β' Φάση του έργου, γεγονός που όπως αναφέρουν δεν "μπλοκάρει" την αρχική εργολαβία της ανάπλασης, με την οποίαν δεν διαφωνούν κατά τα άλλα.



Σημειώνεται ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμομύλου, δια του εκπροσώπου του Παντελή Κοντού, δεν διαφωνεί με την κατασκευή, τοποθέτηση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Η πρόταση

Μετά από μια θυελλώδη συζήτηση που συχνά κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, όπου πλειοψήφισε η πρόταση των κατοίκων με 20 ψήφους έναντι 19

Η απόφαση που υπερψηφίστηκε ήταν να ζητηθεί από τη Διαχειριστική Αρχή να αφαιρεθεί η πίστα από την εκτέλεση του έργου και να ανασταλεί από τη Δημοτική Αρχή κάθε σχετική διαδικασία συμβασιοποίησης.

Ποιος ψήφισε τι

Οι 19 που μειοψήφισαν: Παράταξη Υδραίου, ο Μ. Μαγιολαδίτης (Εκκίνηση), ο Σπύρος Πουλής (Κέρκυρα Αλλαγής), ο Π. Βαρούχας (Η Κέρκυρα Ψηλά), η Μαρία Δρυ (Κέρκυρα 180).

Η άποψη των κατοίκων της Γαρίτσας που πέρασε με 20 ψήφους, στηρίχθηκε από τις παρατάξεις Τρεπεκλή, Καλούδη, Σαρλή, Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργο Καρύδη (Κερκυραϊκή Συμμαχία), Ι. Βαρότση (Η Κέρκυρα Ψηλά). 

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, πάντως χαρακτήρισε την απόφαση ιστορική, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα μας κρίνουν οι επόμενες γενιές».

Σήμερα ο προϋπολογισμός

Λόγω του περασμένου της ώρας δεν συζητήθηκε κανένα άλλο θέμα ούτε πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022. Η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με κύριο θέμα την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος θα συνεχιστεί σήμερα  στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ