Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν καθόμαστε στο τραπέζι για διαπραγματεύσεις αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
01 Μαρτίου 2022 / 22:06
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο πρόεδρος Ζελένσκι, μιλώντας στο Πρακτορείο Reuters, περίπου στις 21:00, σύμφωνα με την ουκρανική, ενημερωτική ιστοσελίδα https://www.pravda.com.ua, ξεκαθάρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

ΚΙΕΒΟ. Ο πρόεδρος Ζελένσκι κάλεσε επίσης τις χώρες του ΝΑΤΟ να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση για το εάν η Ουκρανία έχει προοπτική να ενταχθεί στην στρατιωτική συμμαχία. 
 
Εάν η Συμμαχία δεν είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ λόγω απειλών από τη Ρωσία, τότε επισήμανε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να παράσχουν νομικές εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Αυτές οι εγγυήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν μηχανισμούς για τη διασφάλιση του απαραβίαστου του εδάφους και των συνόρων της και τις ειδικές σχέσεις της Ουκρανίας με όλους τους γείτονές της.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.