Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες. Σε αναμονή ανακοινώσεων

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
28 Φεβρουαρίου 2022 / 19:06

Η συνάντηση αναβλήθηκε πολλές φορές χθες το βράδυ, ο χώρος διεξαγωγής της διευθετήθηκε εκ νέου, και ως αποτέλεσμα, επιλέχθηκε η αρχική επιλογή - η περιοχή Gomel κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

ΓΚΟΜΕΛ /Λευκορωσία/, 28 Φεβρουαρίου. /TASS/. Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας ολοκληρώθηκαν και η συνάντηση διήρκεσε πέντε ώρες, δήλωσε στο TASS τη Δευτέρα πηγή που συμμετείχε στις συνομιλίες.
 
«Έχουν ολοκληρωθεί», είπε η πηγή.
 
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αναμένεται να κάνουν σχόλια για τα ΜΜΕ για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων.
 
Ο βοηθός του προέδρου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας. Περιλαμβάνει επίσης τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Andrey Rudenko, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Alexander Fomin και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Leonid Slutsky.
 
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Alexey Reznikov ηγείται της ουκρανικής αντιπροσωπείας μαζί με τον σύμβουλο του ουκρανικού Προεδρικού Γραφείου Mikhail Podolyak, τον επικεφαλής της παράταξης "Υπηρέτης του λαού" David Arakhamiya, τον πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Ομάδα Επαφής για τη διευθέτηση της κατάστασης στο Donbass Andrey Kostin, ο Ουκρανός νομοθέτης Rustem Umerov και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Nikolay Tochitsky.
 
Ο Μεντίνσκι είπε νωρίτερα ότι η ρωσική αντιπροσωπεία ήταν πρόθυμη να διαπραγματευτεί με την ουκρανική πλευρά για όσο χρόνο χρειαστεί για να κλείσει συμφωνίες. Είπε επίσης ότι η συνάντηση αναβλήθηκε πολλές φορές χθες το βράδυ, ο χώρος διεξαγωγής της διευθετήθηκε εκ νέου, και ως αποτέλεσμα, επιλέχθηκε η αρχική επιλογή - η περιοχή Gomel κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Σύμφωνα με την Κyiv Intipentend, Μετά από 6 ώρες ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας. Οι αντιπροσωπείες επιστρέφουν στο Κίεβο και τη Μόσχα και θα συναντηθούν ξανά «τις επόμενες ημέρες». Δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πηγές της ουκρανικής κυβέρνησηςι ισχυρίστηκαν ότι η Ουκρανία ζήτησε από τη Ρωσία να υποχωρήσει πλήρως, μεταξύ άλλων από την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.