Πέμπτη 18.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οκτώ πλέον οι νεκροί της τραγωδίας στο πλοίο «Euroferry Olympia»

EUROFERRY OLYMPIA
26 Φεβρουαρίου 2022 / 10:10

Σύμφωνα με τη νεκροψία - νεκροτομή, οι αιτίες θανάτου των άτυχων οδηγών ήταν η απανθράκωση ή τα εγκαύματα

ΑΣΤΑΚΟΣ.  Στους οκτώ ανέρχονται μέχρι τώρα οι νεκροί της τραγωδίας στο πλοίο "Euroferry Olympia", ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις άνθρωποι. Οι έρευνες συνεχίζονται στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται πια στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. 

Χθες, ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στα πτώματα τεσσάρων ανδρών που ανασύρθηκαν από τα γκαράζ του πλοίου και σύμφωνα με τη νεκροψία - νεκροτομή, οι αιτίες θανάτου των άτυχων οδηγών ήταν η απανθράκωση ή τα εγκαύματα.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, ανέφερε ότι «χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό».

Όπως εξήγησε, «άλλες σοροί ήσαν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα». Επίσης, όπως είπε, «η μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».

Υπενθυμίζεται ότι η ναυτική τραγωδία του Euroferry Olympia ξεκίνησε όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.