Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζητούν να κατοχυρωθεί ο δημοτικός δρόμος προς την παραλία της Δασιάς

Δασιά
24 Φεβρουαρίου 2022 / 08:23

Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης για τον δημοτικό δρόμο στο Ikos - πρώην club med

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολίτες και φορείς συμμετείχαν το απόγευμα της Τετάρτης (23/02) στη λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσαν από κοινού οι δημοτικές παρατάξεις “Πρώτα Η Κέρκυρα” και  “Κερκυραϊκή Αναγέννηση”, με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα του δημοτικού δρόμου, που διέρχεται το γήπεδο του Ιkos, στην περιοχή του πρώην club med.

Εκτός από αρκετούς Κερκυραίους πολίτες, στην συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας, μέλη περιβαλλοντικών συλλόγων και πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες του νησιού.
 
Αναλυτικά οι φορείς που έλαβαν μέρος στη συνέλευση είναι οι ακόλουθοι:
Το Τ.Ε.Ε με τον πρόεδρο του Γ. Μεταλληνό
Η δημοτική παράταξη “Εκκίνηση”
Η δημοτική παράταξη “Πρώτα Η Κέρκυρα”
Η δημοτική παράταξη “Κερκυραϊκή Αναγέννηση”
Η Ε.ΕΤΕΜ με τον πρόεδρο της Κ. Βασιλάκη
Η πρόεδρος και μέλη του συλλόγου γυναικών Κάτω Κορακιάνας
Το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Κορακιάνας
Ο σύλλογος “Ερημίτης Πλους”
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέρκυρας
Ο πρώην αντιδήμαρχος Γ. Ραιδεστινός.
 

Η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα, την παράδοση ψηφίσματος προς την δημοτική αρχή, που απαιτεί την άσκηση αγωγής προς το Ikos, εντός των επόμενων πέντε ημερών, προκειμένου να διασφαλίσει τον δημοτικό χαρακτήρα του δρόμου που καταλήγει σε εκείνο το σημείο της παραλίας . Παράλληλα αποφασίστηκε ανοιχτό κάλεσμα προς τους πολίτες του νησιού να επισκεφθούν το σημείο κατά την αργία της Καθαρής Δευτέρας, προκειμένου να γίνει ευρέως αντιληπτή η κατάσταση.

Εκλέχθηκε τριμελές Προεδρείο:
Πρόεδρος: Σπύρος Βλάχος - δικηγόρος,
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Ραιδεστινός - πρώην Αντιδήμαρχος
Γραμματέας: Νικόλ Δημουλά - δικηγόρος
 
Το ψήφισμα:
 
1.- Τα τελευταία 150 μέτρα της δημοτικής οδού που ξεκινάει κάθετη από την Περιφερειακή Οδό Κέρκυρας -  Ύψου – Κασσιόπης (θέση Μαγγιώρου) και καταλήγει στη παραλία της Δασιάς να διασφαλιστούν πλήρως και απόλυτα με απόκτηση Κ.Α.Ε.Κ. στο Κτηματολόγιο.
 
2.- Για τον σκοπό αυτό να προβεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην κατάθεση αγωγής εντός πέντε (5) ημερών.
 
3.- Καλούμε το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Κορακιάνας να λάβει απόφαση και να καλέσει τον κόσμο της Κάτω Κορακιάνας και όλης της Κέρκυρας τη Καθαρά Δευτέρα στην παραλία Δασιάς πρώην Club Med, να γιορτάσει τα Κούλουμα.
 
4.- Σε περίπτωση που ο Δήμος ουδέν πράξει θα προβούμε σε μαζική διαμαρτυρία έμπροσθεν του Δημαρχείου Κέρκυρας.
 
Το ψήφισμα αυτό θα επιδoθεί αύριο Πέμπτη ώρα 10:00 στη Δήμαρχο Κερκυραίων κα Μερόπη Υδραίου και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Μεταλληνό.
 
Ο Πρόεδρος                     Ο Αντιπρόεδρος                      Η Γραμματέας          Σπύρος Βλάχος             Γιώργος Ραιδεστινός               Νικόλ Δημουλά
Δικηγόρος              πρ. Αντιδήμαρχος Κέρκυρας                Δικηγόρος


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ